Tweederde van NFT-holders heeft NFT’s om geld te verdienen – BTC Nieuws

Home » Tweederde van NFT-holders heeft NFT’s om geld te verdienen – BTC Nieuws
Tweederde van NFT-holders heeft NFT’s om geld te verdienen – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Uit een pol van DEXterlab blijkt dat 64% van de NFT-holders een NFT heeft “om geld te verdienen”. Dit is een hoog percentage dat weg zal vallen als Non Fungible Tokens hun ‘hype’-waarde verliezen. Is deze digitale vorm van eigendom gedoemd om te mislukken?
Het kopen en verkopen van NFT wordt ook wel ‘flipping’ genoemd. Dit wordt gedaan door mensen die het snelle geld zien in deze tokens, maar dat is in de realiteit vaak anders. Het blijkt niet zo winstgevend aangezien meer dan de helft van de kopers verlies maakt met het flippen. Dit blijkt uit de pol van DEXterlab.
Why do you buy NFTs?
Het bedrijf ondervroeg meer dan 1.300 Twitteraars over hun NFT koopgedrag. Hieruit bleek dat – ondanks dat er een meerderheid is die winst wilde halen uit de NFT handel – maar 42% daadwerkelijk winst maakte.
De tweede reden om een NFT te kopen was om deel uit te maken van een gemeenschap en “om te flexen”. Dit was goed voor ongeveer 15%. “Mensen zijn zeer sociale wezens, dus de wens om deel uit te maken van een gemeenschap en te pronken is niet echt verrassend,” schreef DEXterlab.
How much I'm comfortable spending on an NFT?
NFT’s werden het afgelopen jaar super populair, mede door successen als de Bored Ape Yacht Club, die nu voor bizar hoge prijzen worden verkocht. Hoewel sommige NFT-collecties soms voor duizenden dollars per stuk verkocht worden, zei bijna de helft van de ondervraagden dat ze zich alleen bezig hielden met NFT’s die tussen de 50 en 500 dollar waard zijn.
Ondanks de zeer grote hype in 2021, is er wereldwijd steeds minder interesse in NFT’s. Data van google laat ons zien dat NFT’s vorig jaar populairder waren dan crypto. Dit is inmiddels weer teruggedraaid en de hype neemt steeds verder af.
Het percentage dat in NFT’s handelt om geld te verdienen krijgt hierdoor steeds minder kansen. Wellicht dat er nog eens een hypecycle komt, of een ander project dat net zo populair wordt als de Bored Ape Yacht Club. Maar tot die tijd neemt deze interesse af.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source