Deze 5 games gebruiken NFT'S – XGN.nl

Home » Deze 5 games gebruiken NFT'S – XGN.nl
Deze 5 games gebruiken NFT'S – XGN.nl

Door Iwan Kok op zaterdag 4 juni, 2022 om 15:00
In deze lijst vind je leuke games die werken met het al bekende fenomeen NFT’S (Non Fungible Tokens). In deze games kan je NFT’s ruilen, kopen, verdienen of verzamelen om jouw collectie uit te breiden.
Een NFT (Non Fungible Token) is een soort code die vast zit aan een plaatje of digitaal middel, deze kan je kopen en verkopen via verscheidene Crypto valuta. In sommige gevallen kan je NFT’s ook ruilen, denk bijvoorbeeld aan hoe dit gebeurt met Pokémon kaarten. Sommige NFT’s zijn meer waard dan anderen, dat is ook zo voor de games in deze lijst. Sommige hebben dure NFT’s en andere weer wat goedkopere. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze geld waard zijn.
TownStar is een leuke strategie-stadsbouwgame die gratis te spelen is. De game doet een beetje denken aan Anno en heeft een leuke cartoon stijl. Het doel van het spel is simpel: bouw de mooiste en effectiefste stad en onderhoud deze goed. Dit soort spelletjes zijn erg leuk en verslavend, je kan er dus vele uren in kwijt!
Je kan in TownStar, TownCoins verdienen wat weer zijn eigen Crypto systeem mee brengt, TownCoin staat geregistreerd op de BlockChain en is dus te vertrouwen. Met je TownCoins kan je dus ook NFT’s kopen in de game en met deze NFT’s kan je dus winst maken of je stad uitbreiden en mooier maken.
Gods Unchained is een kaartspel. Zoals vele andere titels in dit genre kan je met deze kaarten duelleren met je tegenstander in de stijl van bijvoorbeeld Hearthstone of Gwent. Je kan pakjes kopen met kaarten erin die een twist bevatten. Gods Unchained werkt volledig op NFT basis.
Je kan de kaarten verkopen aan medespelers of verzamelen in je eigen deck. Dit biedt voor veel mensen de mogelijkheid om te verdienen aan dit leuke kaartspel. Gods Unchained is volledig gratis te spelen en werkt op het crytposysteem van Immutable. In de game kan je $GODS verdienen, die je ook kan gebruiken om te stemmen over de toekomst van de game.
Gods Unchained is hier te spelen.
In deze knotsgekke NFT game kan je katten verzamelen. Je kan ze ook ruilen, fokken en leuk aankleden!
Een Cryptokitty is in feite een unieke NFT die je kan toevoegen aan je collectie. Er zijn vele soorten katten in CryptoKitties en om de keuzes goed bij te houden is er een catalogus die je hier kan beschouwen.

Je kan de katten een naam geven, en ook kun je katten van andere spelers beoordelen. Verder kun je de katten goed in de gaten houden door hun bloedlijn te beschouwen en kan je er achter komen waar hun “kattributen” vandaan komen.
CryptoKitties werkt op ETH (Etherium) en is daarom makkelijk aan te schaffen. Het heeft haar eigen Wallet-systeem waar je eenvoudig gebruik van kan maken door ETH toe te voegen.
Klik hier om CryptoKitties te spelen.
Splinterlands is een kaart-battle-NFTgame. In Splinterlands strijden jouw kaarten tegen de vijand, alles wat jij moet doen, is ze goed neerzetten. Splinterlands is namelijk een ”autobattler” maar maakt wel gebruik van strategie.
De strategie ligt verankerd in hoe je de kaarten plaatst en van welke kaarten je deck gebruik maakt.
De kaarten kunnen combo’s opleveren waarmee je tegenstander makkelijker kunt uitschakelen. Verder brengen de kaarten veel verschillende tactische keuzes met zich mee en hier kan je dus je strategie om heen plannen. Je kan gebruik maken van verschillende klassen en decks, of Splinters zoals ze in Splinterland heten.
Natuurlijk kan je je kaarten ook verkopen of ruilen op de NFT markt. Deze markt maakt gebruik van WAX wat weer een aparte Crypto service is, die zoals veel andere beter is voor het milieu dan BitCoin.
Meer weten over Splinterlands klik hier!
Technisch gezien is dit geen game maar een overkoepelende software gemaakt door Ubisoft. Quartz is haar Ubisofts eigen NFT systeem dat werkt met Digits en is nu al beschikbaar in GhostRecon Breakpoint. Helaas is het nog niet uit in Nederland maar zodra de beta er op zit werkt Ubisoft er aan Quartz naar meer regio’s te brengen.
Digits verschijnen op je uitrusting als gegraveerde nummers die allemaal uniek zijn en blijven. Je kan je skin met bijbehorende Digits op elk moment verkopen en er nieuwe voor terug kopen. De Digits onthouden ook de vorige eigenaars en die kan je dan weer terug zien via Ubisoft Quartz.
Misschien koop je wel een helm die ooit van een beroemd persoon is geweest. Digitis hebben verder geen invloed op gameplay en zijn puur cosmetica. Ubisoft heeft plannen Quartz nog verder uit te breiden naar meer games en zegt dat dit pas het begin is.
Het Digits systeem werkt op Tezos dat weer via de BlockChain werkt en is dus veel energie efficiënter dan bijvoorbeeld Bitcoin. Meer over Ubisoft Quartz vind je hier.
© 2005 – 2022 Alle rechten voorbehouden.

source