ApeCoin kiest er toch voor om op Ethereum te blijven – BTC Nieuws

Home » ApeCoin kiest er toch voor om op Ethereum te blijven – BTC Nieuws
ApeCoin kiest er toch voor om op Ethereum te blijven – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
De ApeCoin DAO heeft een voorstel ingediend om toch op Ethereum te blijven. Dit voorstel heeft veel steun gekregen van de community. Dit voorstel is een reactie op een idee van Yuga Labs om ApeCoin te migreren naar een andere blockchain of om zelfs een eigen blockchain te starten.
Een DAO is een decentrale organisatie, waar iedereen een bijdrage kan leveren mits ze de juiste vaardigheden bezitten. Leden van een DAO werken over de hele wereld en worden op basis van hun bijdrage betaald in cryptocurrency.
Het voorstel werd op 1 mei ingediend door ApeCoin DAO-lid ASEC, hierin staat dat migreren naar een andere blockchain een kostbare, risicovolle en complexe onderneming is met veel bewegende delen die, als ze niet zorgvuldig worden overwogen, kunnen resulteren in catastrofaal verlies. In het slechtste geval trekt maker Yuga Labs zijn handen af van ApeCoin.
We're sorry for turning off the lights on Ethereum for a while. It seems abundantly clear that ApeCoin will need to migrate to its own chain in order to properly scale. We'd like to encourage the DAO to start thinking in this direction.
Yuga Labs, het bedrijf achter de populaire Bored Ape Yacht Club NFT-collectie en het Otherside Metaverse-project, stelde op 1 mei (zie tweet hierboven) voor dat ApeCoin naar een eigen blockchain moet migreren. Dit was een reactie op de veel te hoge gasprijzen op Ethereum toen ze stukken van hun metaverse Otherside in de verkoop deden. Het bedrijf haalde met de verkoop 310 miljoen dollar binnen, maar kopers betaalden gezamenlijk meer dan 177 miljoen dollar aan transactievergoedingen. Uiteindelijk leidde dit er ook toe dat het netwerk van Ethereum voor korte tijd onbruikbaar (lees: te duur) was voor andere gebruikers.
Iedere keer dat een gebruiker een transactie inschiet, moet deze zelf aangeven hoeveel transactiekosten (gas) hij of zij bereid is te betalen. Een transactie kan het het versturen van ETH zijn, maar ook een mutatie in een smart contract. De gasprijs bepaalt enkel hoeveel een gebruiker per eenheid gas bereid is te betalen en niet hoeveel gas er nodig is om een transactie doorgang te laten vinden. Het smart contract van Otherside was hier niet goed op voorbereid en dit zorgde voor nog hogere transactiekosten.
Yuga Labs heeft uit eigen zak veel van de transactiekosten terugbetaald, maar je kunt je vast voorstellen dat ze hier niet blij mee waren.
De onvrede over Ethereum werd direct opgemerkt door andere blockchainprojecten. Zo bood Avalanche aan om ApeCoin te migreren naar een subnet van hun eigen blockchain. Dit zou moeten zorgen voor hogere transactiesnelheden, lagere transactiekosten en volgens Avalanche zelf een betere gebruikerservaring, wat weer zou moeten leiden tot een hogere koers van APE. Emin Gün Sirer, de oprichter van Avalanche Labs:
ApeCoin would be fantastic as an Avalanche subnet, and benefit from the superior performance of its dedicated chain on the fastest consensus protocol. And the coin would have an additional use case that would help its market and regulatory stance.https://t.co/UxI2eo3vx9
De ApeCoin-gemeenschap lijkt echter niet geïnteresseerd. Het voorstel om op Ethereum te blijven heeft momenteel 99,65% van de stemmen voor en 0,35% van de stemmen tegen.
Het voorstel stelt met name voor om een ​​Ethereum Layer 2 te gebruiken als een oplossing voor de transactiekosten. Ze maken liever gebruik van een tweede laag op Ethereum dan te migreren naar een andere blockchain. De argumentatie komt neer op dat het nadelig zou zijn voor de beschikbare liquiditeit, veiligheid en het netwerkeffect. Het verwijst naar Optimistic Rollups (zoals Optimism en Arbitrum) of ZK-Rollups (zoals Starknet of zkSync) als potentiële nieuwe ideeën om ApeCoin op Ethereum te houden.
Een van deze zogenaamde tweedelaagsprojecten op Ethereum is Immutable X. Op 25 mei diende zij een voorstel in op het ApeCoin Governance Forum om het project naar hun te halen. Immutable X is gespecialiseerd in het schalen van NFT’s en schijnt que liquiditeit ook goed te zitten. Verschillende blockchain games op basis van NFT’s draaien al op Immutable X, denk aan EmberSword, Gods Unchained en Illuvium. Het voorstel werd enthousiast ontvangen door de gemeenschap op het ApeCoin Forum.
Een andere optie is om te wachten op de volgende grote update van Ethereum naar Ethereum 2.0. Dit zou er voor moeten zorgen dat de transactiekosten drastisch afnemen.
Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.
Bezoek mijn Linkedin

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source