Oud-medewerker nft-marktplaats OpenSea opgepakt vanwege handel met voorkennis – Tweakers

Home » Oud-medewerker nft-marktplaats OpenSea opgepakt vanwege handel met voorkennis – Tweakers
Oud-medewerker nft-marktplaats OpenSea opgepakt vanwege handel met voorkennis – Tweakers

Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten heeft een oud-medewerker van nft-marktplaats OpenSea gearresteerd. De man wordt ervan verdacht nft’s met voorkennis te hebben verhandeld. De oud-medewerker kocht de nft’s vlak voordat ze op de homepagina van OpenSea verschenen.
Tussen juni en september 2021 heeft een oud-medewerker van OpenSea volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie vertrouwelijke informatie van de nft-marktplaats gebruikt om ‘in het geheim tientallen nft’s te kopen vlak voordat ze op de homepagina werden geplaatst’. “Nadat die nft’s op OpenSea waren verschenen, verkocht hij ze met een winst van twee tot vijf keer de oorspronkelijke aankoopprijs”, zegt het Amerikaanse ministerie van Justitie over de kwestie.
Volgens het ministerie is het de eerste aanklacht over voorkennis bij de handel in digitale activa. De man wordt beschuldigd van overboekingsfraude en het witwassen van geld. Op elk van deze strafbare feiten staat een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar.
De oud-medewerker was verantwoordelijk voor de selectie van nft’s voor de homepagina van OpenSea. Volgens het ministerie van Justitie in de VS nam de waarde van nft’s doorgaans toe wanneer ze op de homepagina verschenen. Door de voorkennis van de oud-medewerker kon hij winst maken op de nft’s die hij zelf op de homepagina plaatste.
Volgens de gerechtelijke documenten kocht hij in totaal ongeveer 45 nft’s op elf verschillende momenten. Naar verluidt gebruikte hij anonieme wallets en accounts op OpenSea om zijn frauduleuze acties te verbloemen. Doordat alle nft-transacties op een blockchain verschijnen en openbaar zijn, werd de fraude ontdekt.
Door Sabine Schults
Redacteur
03-06-2022 • 16:39
48 Linkedin
De zoektocht naar eigenaarschap op internet
[Reactie gewijzigd door Wolfos op 3 juni 2022 23:25]
[Reactie gewijzigd door z1rconium op 3 juni 2022 23:10]
[Reactie gewijzigd door Amanoo op 3 juni 2022 16:59]
[Reactie gewijzigd door Bulkzooi op 3 juni 2022 17:30]
[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 3 juni 2022 18:04]
[Reactie gewijzigd door Redsandro op 3 juni 2022 20:40]
[Reactie gewijzigd door gepebril op 3 juni 2022 17:18]
[Reactie gewijzigd door Bulkzooi op 3 juni 2022 17:12]
[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 3 juni 2022 17:22]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True
Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.
Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details
Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

source