Alfa Romeo wil even betrouwbaar zijn als… Lexus! – VROOM.be

Home » Alfa Romeo wil even betrouwbaar zijn als… Lexus! – VROOM.be
Alfa Romeo wil even betrouwbaar zijn als… Lexus! – VROOM.be

Dat zegt de baas van het merk, Jean-Philippe Imparato.

Elk jaar stelt J.D. Power, dat gespecialiseerd is in het onderzoek en de analyse van consumentengegevens, een klassement op van de meest betrouwbare merken op de Amerikaanse markt. In 2021 werd het klassement gedomineerd door RAM, één van de merken van de Stellantis-groep, gevolgd door Dodge (ook Stellantis) en Lexus (het premium-merk van de Toyota-groep). In dezelfde ranking strandde Alfa Romeo op de 29ste plaats onder de 33 vermelde merken. 
Jean-Philippe Imparato, de baas van Alfa Romeo, wil daar verandering in te brengen, en vertelde tijdens de testrit met de nieuwe Tonale aan onze collega’s van Automotive News dat het zijn doel is om op het vlak van kwaliteit te kunnen concurreren met Lexus! En de Fransman wil in die missie slagen, vooral omdat de Tonale kan rekenen op een beproefde mechanische basis, het CUSW-platform dat in 2010 door de Giuletta in gebruik werd genomen. In 12 jaar tijd is dit platform van al zijn kinderziektes verlost. 
Bovendien is de Tonale de allereerste auto ter wereld die voorzien is van een digitaal NFT-certificaat. Deze NFT, gebaseerd op blockchain-technologie en exclusief aan het model gekoppeld, certificeert de auto bij de aankoop en volgt hem dan gedurende zijn hele levensduur. Dit certificaat wordt aangevuld met alle informatie over de revisie en het onderhoud. Dat is een kleine revolutie in de autosector, want de technologie is gebaseerd op het concept van vertrouwelijke en onveranderlijke verslagen van de verschillende stadia in de levensloop van het voertuig. Dat heeft Alfa Romeo ertoe aangezet om 5 jaar garantie te geven op zijn nieuwe model!
Alleen de tijd zal leren of de ambitieuze Jean-Philippe Imparato erin zal slagen om een merk dat enkele van de mooiste bladzijden in de geschiedenis van de auto heeft geschreven, betrouwbaarder te maken!

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:
Een minibudget betekent niet noodzakelijk een minikeuze! Maar soms moet je wel toegevingen doen als je één van deze 5 meteen beschikbare auto’s wil…
VROOM.be is nog eens gaan laden bij Tesla, ook nu zonder Tesla! In dit geval deden we dat aan een Supercharger met een laadvermogen tot 250 kW. Kan Tesla daarmee concurreren met FastNed?
Het kan verrassend lijken als je zijn benaming bekijkt! Maar toch positioneert de Vitara zich in deze nieuwe ‘Strong Hybrid’-uitvoering als een eenvoudige hybride zonder kapsones.
De Amerikaanse autobouwer bevestigde de komst van de zevende generatie van de ‘Pony car’ samen met de investeringen in fabrieken in de Verenigde Staten.
Op het menu: Bentley, Rolls-Royce, Jaguar, Porsche, Jensen en nog vele andere.
Vanaf het eerste trimester van 2023 evolueert de Japanner zowel vanbinnen en vanbuiten. Jammer genoeg ontbreekt er één ding…
De 270 exemplaren van deze speciale uitvoering krijgen geen extra vermogen, maar wel een herwerkt onderstel voor maximale sportiviteit!
De Duitser strijdt niet met dezelfde wapens als de gezins-SUV van de Amerikaanse elektro-specialist. Maar mag hij toch hopen op een overwinning?
Het kan verrassend lijken als je zijn benaming bekijkt! Maar toch positioneert de Vitara zich in deze nieuwe ‘Strong Hybrid’-uitvoering als een eenvoudige hybride zonder kapsones.
De auto van morgen is elektrisch, maar hij heeft niet noodzakelijk een grote batterij aan boord. Kan waterstof een oplossing zijn? Het antwoord geven we aan het stuur van de Toyota Mirai.
Na een eerste kennismaking in het Zuiden van Frankrijk zitten we opnieuw aan het stuur van de Peugeot 308. Dit keer gaat het om een break die voorzien is van een 130 pk sterke diesel. Zal de Française ook in deze configuratie indruk op ons kunnen maken?
De opbrengst van de veiling gaat voor een groot deel naar het goede doel.
Zin om meteen een Tesla te kopen zonder je bankrekening te ruïneren? Deze 5 exemplaren van de Model S zijn meteen beschikbaar voor minder dan de kost van een Model 3!
Relax. Dat is de naam die Toyota koos voor zijn nieuwe aanbod van 10 jaar/200.000 km garantie. Een gratis programma dat zowel geldt voor nieuwe als tweedehands Toyota’s.
Het systeem zorgt ervoor dat auto’s zich in bepaalde zones automatisch aan de maximumsnelheid houden.
Dagelijkse update van de meest interessante auto’s, reviews en nieuws…

source