Otherdeeds & Otherside metaverse: het nieuwe NFT project van BAYC – AllesOverCrypto

Home » Otherdeeds & Otherside metaverse: het nieuwe NFT project van BAYC – AllesOverCrypto
Otherdeeds & Otherside metaverse: het nieuwe NFT project van BAYC – AllesOverCrypto

AllesOverCrypto
Wat zijn Otherdeeds in metaverse Otherside? Eén ding is zeker: het nieuwe project van BAYC kende in ieder geval één van de spectaculairste NFT launches tot nu toe.
Stel: je zit aan de rand van een moeras te vissen. Ineens heb je beet: een flesje met een vreemd lichtgevend goedje. Een verstandig mens laat zo’n flesje natuurlijk voor wat het is. Maar gelukkig ben je een verveelde aap die meteen weet waar dit fluorescerende drankje naar smaakt: avontuur en mooie kansen in een nu al mythische metaverse…
Eind april werd de gateway van de Bored Ape Yacht Club geopend naar een nieuw metaverse: Otherside. Dit is een geheimzinnige nieuwe wereld waar je nu je eigen stukje planeet, een Otherdeed, kan claimen. De BAYC NFT collectie van 10.000 portret NFTs is één van de waardevolste, zo niet waardevolste NFT collecties van dit moment. De lancering van Otherside door het team achter deze collectie, was dus ook een gebeurtenis waarbij de verwachtingen hooggespannen waren.
De launch en sale van de Otherdeeds land NFTs was goed vergelijkbaar met de trip die onze verveelde aap maakte na het drinken van de toverdrank: hysterische taferelen op de blockchain met prijzen die met de snelheid van een rollercoaster veranderde en het Ethereum netwerk wat bijna crashte.
Een trip naar Otherside is dus “not for the faint hearted”, dat is duidelijk. Maar wat is Otherside, wat zijn Otherdeeds? We vertellen je alles in dit artikel. Maak je dus klaar voor een trip naar Otherside voor een zoektocht naar waardevolle Otherdeeds en andere kansen in dit metaverse.
In deze video zie je precies hoe de Bored Apes in Otherside zijn terechtgekomen.

Waar begon het eigenlijk allemaal mee? Iets meer dan een jaar geleden, in april 2021,`werd een collectie van 10.000 generated NFT collectibles ons universum ingeschoten. De collectie was een project van Yuga Labs. Dit was een groep, toen nog onbekende en anonieme, vrienden met de nodige kennis en talent die zich met dit project in de NFT-wereld stortten. De Bored Apes was hun eerste project als Yuga Labs. De 4 founders  begonnen met de Bored Apes een NFT project wat met verkopen die boven de miljoen USD gaan een wereldwijde culturele NFT revolutie.
Een Bored Ape NFT bleek niet alleen een leuk plaatje om te verzamelen. Het is ook je toegang tot de club en al de bijbehorende kansen en mogelijkheden. De apen werden al snel een groot succes waarbij de prijzen voor een NFT al velen malen over de kop gingen. Het recordbedrag wat voor een Bored Ape neergeteld is, staat nu op ruim 3.4 miljoen USD. 
Yuga Labs is het episch centrum vanuit waar de collectie beheerd wordt en nieuwe projecten ontwikkeld. Naast het BAYC project beheren zij sinds 2022 het intellectueel eigendom van Cryptopunks en Meebits. Deze hebben ze overgenomen van Larva Labs, de founders van deze projecten.
Vanuit de Bored Yacht Club zijn al verschillende nieuwe projecten en NFT producten ontstaan. Zo is er in juli 2021 een drop geweest van honden NFTs uit de Bored Yacht Club Kennel. Alle Bored Apes konden meedoen aan de drop en hoefden alleen de kosten van het minten te voldoen. Aan het einde van de zomer van 2021 was er een drop van Serum NFTs. Door je Bored Ape dit serum te geven kreeg je een gemuteerde NFT aap. Hierdoor ontstond de zogenaamde Mutant Ape Yacht Club.
Het was al gauw duidelijk: deze wereld en dit universum is te klein voor deze apen. Yuga Labs heeft ook al diverse keren gehint dat een eigen metaverse een kwestie van tijd was… en die tijd lijkt nu aangebroken.
De launch van een eigen token is daarin een volgende stap geweest. De Apecoin (APE) is in maart 2022 gelanceerd. Ook deze coin heeft al een spectaculaire gang in een korte tijd achter de rug. In een korte tijd vloog de coin van hoog naar laag en weer terug. Dit werd mede veroorzaakt door de crash van de hele cryptomarkt die begin mei 2022 plaatsvond. Hoogtepunt werd met 26,70 USD op 28 april ten tijde van de Otherdeeds sale bereikt. De tokens hebben een total supply van 1 miljard tokens. All time low werd op 11 mei behaald met 5,28 USD. De eigen token gaat binnen het aangekondigde metaverse een belangrijke rol gaat spelen. Meer over Apecoin kun je in dit artikel lezen.
Otherside is een galactische eilandengroep bestaande uit allemaal kleine eilandjes, de Otherdeeds. Het begint ergens bij het biochemische moeras waar de Bored Apes verblijven en strekt zich uit tot “The infinite expanse”. 
Otherside zal uiteindelijk uitgroeien tot een MMORPG: een massive multiplayer online role play game. Hierin kun je dus met jouw karakter met anderen en tegen anderen in verschillende games online spelen.
Otherside met de Otherdeeds wordt langzaam ontsloten. Hoe dit metaversum zich verder gaat ontwikkelen weet niemand precies, zelfs het team van Yugalabs niet. Want het doel van Otherside is dat dit vanuit de community en samenwerkingen verder gaat groeien. Zo wordt er gewerkt aan een SDK, een software development kit. Hiermee kunnen projecten, merken, maar ook jij als speler nieuwe elementen aan Otherdeeds toevoegen. Dit kunnen bijvoorbeeld games zijn of nieuwe karakters.
Welke games je zoal kunt spelen in Otherside, is dus nog even afwachten. De game en de wereld van Otherside zijn nog volop in ontwikkeling. 16 juli 2022 wordt een spannende dag. Want dan staat een eerste trip gepland naar Otherside voor Otherdeeds houders. Houd hiervoor de social media kanalen van het project in de gaten. Hieronder vind je de verschillende kanalen met het aantal leden/volgers. Zoals je ziet is er al een grote community aan het ontstaan.
 
The Otherside is een project van Yuga Labs, maar deze heeft hiervoor ook de samenwerking gezocht met een aantal andere partijen. Improbable en Amonica Brands zijn partners in dit project. Dit zijn beiden bekende namen achter veel succesvolle projecten op het gebied van blockchain games. Amonica Brands investeerde onder andere bijvoorbeeld in Axie Infinity.
In totaal zijn er 100.000 NFT Otherdeeds in Otherside te vinden, uiteraard elk uniek met hun eigen schatten en geheimen. Net als de Bored Apes zijn de Otherdeeds van een excellente grafische kwaliteit, wat natuurlijk bijdraagt aan de aantrekkelijkheid om dit stukje NFT kunst te bezitten. 
De stukken land hebben verder allerlei kenmerken of eigenschappen die de Otherdeed uniek maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende begroeiing of gesteentes.
Alle 100.000 Otherdeeds NFTs zijn inmiddels gemint. Momenteel kun je een Otherdeed kopen via OpenSea, de grootste NFT marktplaats. De floor price, of bodemprijs is op 27 mei mei 2.7 ETH.
Er zijn 5 soorten sedimenten of grondlagen waarop de Otherdeeds gebouwd kunnen  zijn. Dit zijn de tevens de Tiers waarin de Otherdeeds ingedeeld zijn. Dit zijn de volgende sedimenten en in welke hoeveelheden deze momenteel gemint zijn:
Je zult begrijpen dat je stuk land ook de nodige grondstoffen bevatten die je op termijn kunt verzamelen, gebruiken of kunt verhandelen. Deze grondstoffen zijn bouwmaterialen waarmee je ook van alles zult kunnen bouwen of maken: 
Otherside is niet een onbewoond land en dat kan ook gelden voor jouw Otherdeed. Hier kan een Koda wonen. Koda’s zijn een soort alienachtige figuurtjes die vooralsnog onschadelijk lijken en wellicht van waarde kunnen zijn in jouw Otherdeed. Er is helaas nog weinig van deze figuurtjes bekend, de communicatie verloopt nog wat stroefjes (concluderend na een klein onderzoek hebben de Koda’s bijvoorbeeld geen mond). Maar ook zij zullen ongetwijfeld hun rol gaan spelen in de avonturen van de Bored Apes.
In het gebied van je Otherdeed kunnen ook schatten of gereedschappen verborgen liggen die van pas komen. De mogelijkheden van sommige artefacts zijn in dit stadium van de ontsluiting van Otherside nog niet helemaal duidelijk (wat zou je bijvoorbeeld allemaal kunnen met een slijmerige oogbal?). Gaandeweg zal de bedoeling, functie en waarde van de artifacts duidelijk worden.
Heb je een Otherdeed weten te kopen, dan vind je, naast een afbeelding van the Otherdeed, de volgende informatie bij je NFT:
 
Als je op Explore klikt op de site van Otherside, zie je waar in de Otherside de verschillende Otherdeeds zich bevinden. Het centrum van deze wereld is natuurlijk de Bored Yacht club zelf. Elke Otherdeed is genummerd. Als je bijvoorbeeld Otherdeed 12 hebt, dan ben je praktisch buren van de Bored Yacht Club.
Eén van de leuke dingen van blockchain games is dat het hier om de fun én de money gaat. Play-to-earn betekent dat je speelt en hiermee geld kunt verdienen. Hoe dit in the Otherside  precies gaat werken, blijft nog een beetje mysterieus. Hoe bijvoorbeeld de schatten van je land waarde gaan krijgen, zal nog blijken. Op dit moment kun je met je Otherdeed geld verdienen door deze te verhandelen. 
Jouw Otherdeed kan ook op een andere manier van waarde zijn. Obelisk is een onderdeel van Otherside waarin de plannen voor dit metaverse verder worden vormgegeven. Als Otherdeed houder kun je een Voyager worden. Op deze manier kun je zelf aan Otherside bouwen en meedenken over de toekomst van dit metaverse. Je kunt dan nieuwe spelen testen en de wereld van Otherside ontdekken als deze nog in demo versie is. Bij de Obelisk staat momenteel nog heel globaal beschreven wat de plannen zijn, dit zal in de nabije toekomst verder uitgewerkt worden. Jezelf als Voyager aanmelden kan in mei 2022 ook nog niet. Hou hiervoor de social media van Otherside goed in de gaten voor updates. Want wat kun je eigenlijk allemaal  in de toekomst bij de Obelisk vinden. Waarover kun je allemaal meedenken en meebouwen als Voyager?
Zoals dat wel vaker voorkomt bij avonturen die beginnen met het drinken van iets waarvan je de herkomst niet precies weet, leverde dit avontuur ook de nodige hoofdpijn op.
Want bij de Otherdeed sale, ondanks een gigantisch verkoopsucces, gingen een aantal zaken flink mis. Eind maart werd bekend dat 30 april de Otherdeed sale zou plaatsvinden. Voor houders van een BAYC-NFT of een MAYC-NFT waren aparte verkooprondes. Verder werd een klein gedeelte van de Otherdeeds gereserveerd voor het team en de developers.
In de sale die voor iedereen toegankelijk was waren een aantal zaken die je moest doen om mee te kunnen doen. De Otherdeeds konden worden betaald in APE, daarnaast had je ETH nodig om de gas fees te voldoen. Om aan de sale deel te kunnen nemen moet je eerst een KYC-procedure doorlopen. Dit is een identificatieprocedure als klant om scams en bots te weren. Verder moest je ook een goedgekeurde wallet hebben die gekoppeld kon worden. De Otherdeeds werden voor een vaste prijs van 5800 USD verkocht. Een aardig bedrag, maar dat schrok niemand af.
Als je de cijfers bekijkt, zonder naar alles wat er omheen plaatsvindt, dan ziet het er behoorlijk indrukwekkend uit. De eerste 55.000 NFTs werden in een korte tijd verkocht en brachten 586 miljoen USD in het laatje. 
Hoewel er toch duidelijk over deze launch was nagedacht, verliep de sale niet echt soepeltjes. Dit had er onder andere mee te maken dat het Ethereum netwerk niet bestand bleek tegen al dat apengeweld. Door de plotselinge piek in de transactie drukte op het netwerk, piekte de gas fees mee naar ongekende hoogtes. 123 miljoen aan gas fees moesten er betaald worden en de prijs per transactie kon oplopen van 2,6 tot 5 ETH (zelfs met de ingezakte prijzen 5000 tot meer dan 10.000 USD). Yuga Labs had de stijging van de gas fees willen voorkomen door met een Dutch auction systeem te werken. Hierbij begin je met een hoge prijs en gaat naar beneden toe bieden. De hoop was dat de lagere wordende prijs van de NFTs de stijging van gas fees zou voorkomen. Dit werkte echter averechts en het transactieverkeer op Ethereum liep vast.
De stijging van gas fees was zo groot dat transacties niet werden uitgevoerd en mensen een astronomisch hoge gas fee rekening kregen en geen NFT ontvingen. Yuga Labs heeft onmiddellijk laten weten de onnodig betaalde gasfees te compenseren.
Na de launch was er de nodige kritiek vanuit de community over de aanpak en Yuga Labs werd hiervoor verantwoordelijk gehouden. Op Twitter kwam een storm van kritiek los waarin woorden als “scam”, “ponzi” vielen. Mensen dreigden met rechtszaken in verband met onterecht betaalde gasfees. Tot nu toe is dit echter nog bij dreigen gebleven en men lijkt tevreden met de compensatie vanuit Yuga Labs voor de gas fees.
De prijs van Otherdeeds en de verkoopvolumes hebben sinds de secundaire verkoop is gestart, ook al wat schommelingen doorgemaakt. Ook op de NFT markten hebben de crashes op de cryptocurrency markten in mei 2022 zijn weerslag. Hierdoor koelen de NFT markten nu ook af.
De floor price voor een Otherdeed ligt momenteel op 2,7 ETH. Maar, ondanks een afkoelende NFT-markt, worden er ook al een aantal spectaculaire record sales behaald. Record tot nu toe is 711.000 USD voor een Otherdeed, begin mei 2022 verhandeld. De gemiddelde handelsprijs van een Otherdeed NFT was de laatste 7 dagen ruim 15.000 USD. Het handelsvolume van de Otherdeeds groeit ook nog steeds door. Vooralsnog lijkt er dus genoeg vertrouwen te zijn in een succesvolle toekomst van dit project.
Zoals je van een avontuur met de Bored Ape Yacht Club mag verwachten was de launch van metaverse Otherside en de Otherdeed land sale spectaculair te noemen om meerdere redenen. De aanpak van de launch heeft heel wat kritiek te verduren gekregen. De tijd dat alles wat een Bored Ape ogenblikkelijk in goud verandert lijkt een beetje voorbij. Ook het vertrouwen in Yuga Labs lijkt wat van zijn glans verloren te hebben.
Toch blijft dit een sensationeel project waar je hoe dan ook nog veel over gaat horen. Het heeft bovendien ondanks de haperende start nog een grote community en investeerders die in dit project geloven.
Wil je meer weten over Otherside? Of wil je verder praten over interessante NFT-projecten? Je bent van harte welkom in onze AllesOverCrypto Facebook community! Een antwoord op je vraag kun je ook snel vinden in onze FAQ of door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.

Starten met NFT’s en geen idee waar je moet beginnen?
Kom dan naar onze Gratis NFT Training!
Bekijk hier wat je gaat leren!
 
 
Met tips over hoe jij jouw geld beschermt in onzekere tijden!

Downloaden!
Leer hoe je begint met Bitcoin en andere cryptomunten!
Geen kennis, ervaring of kapitaal nodig!


Schrijf je in!
Ontvang tips, belangrijke artikelen en veelbelovende cryptomunten met ons gratis abonnement!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen, Crypto Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

© 2017-2022 | AllesOverCrypto

source