Heroes Den Bosch en GUTS Tickets lanceren dynamische NFT-tickets – Entertainment Business

Home » Heroes Den Bosch en GUTS Tickets lanceren dynamische NFT-tickets – Entertainment Business
Heroes Den Bosch en GUTS Tickets lanceren dynamische NFT-tickets – Entertainment Business

Het Nederlandse basketbalteam Heroes Den Bosch is een vijfjarige samenwerking aangegaan met GUTS Tickets. Naast de reguliere digitale ticketverkoop introduceren de nieuwe partners ook dynamische NFT-tickets. GUTS wil deze innovatie ook doortrekken naar andere evenementen, zegt marketingmanager Olivier Biggs. 
Heroes Den Bosch is de eerste gebruiker van de Get Protocol NFT infrastructuur van GUTS Tickets. Hiermee biedt de club dynamische NFT-tickets voor de basketbalwedstrijden aan. Het uiterlijk van de tickets veranderen afhankelijk van het wedstrijdresultaat. De digitale kaarten krijgen bijvoorbeeld een groene gloed na een overwinning en het ticket kleurt rood na een nederlaag.
Marketingmanager Olivier Biggs noemt de stap die GUTS Tickets maakte van blockchain tickets naar NFT’s organisch. “We zijn al sinds 2016 actief met het aanbieden van toegangskaarten voor evenementen via blockchain. Inmiddels hebben we er daar al ruim 1,7 miljoen van verkocht. De stap naar NFTachtige mogelijkheden voor tickets maakten we drie jaar later. Voor ons was het al snel duidelijk dat dynamische NFT-tickets tastbare voordelen hebben voor de mainstream fan. Vroeger plakte je een concerttickets op de koelkast en kon je daar zo aan terugdenken. Dat kan nu digitaal en zorgt tegelijkertijd voor een nog sterkere herinnering. Voor fans zijn dit soort digitale memorabilia extra leuk. Dit is een mooi voorbeeld hoe techniek iets kan toevoegen aan de fanervaring.”
ARVE Error: src mismatch
url: https://youtu.be/1LSIGKgrwZU
src in: https://www.youtube-nocookie.com/embed/1LSIGKgrwZU?feature=oembed&enablejsapi=1&origin=https://www.entertainmentbusiness.nl
src gen: https://www.youtube-nocookie.com/embed/1LSIGKgrwZUActual comparison
url: https://youtu.be/1LSIGKgrwZU
src in: https://www.youtube-nocookie.com/embed/1LSIGKgrwZU?enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Fwww.entertainmentbusiness.nl
src gen: https://www.youtube-nocookie.com/embed/1LSIGKgrwZU

Biggs noemt de samenwerking met Heroes Den Bosch een nu al zeer geslaagde proeftuin. “Het is te gek om samen te werken met een partij die vooruitdenkt. Door deze samenwerking kunnen we niet enkel innovatieve stappen maken, maar ook nieuwe ideeën uitwerken en testen. Het is logisch dat we dit uiteindelijk ook gaan doortrekken naar onze andere partners. Dit is nog maar het begin van de samenwerking en het laat slechts een klein gedeelte zien van wat we samen met Heroes Den Bosch neer gaan zetten.”
De marketingmanager legt uit dat GUTS een ticket ziet als ‘een leeg canvas waar heel veel meer mee mogelijk is dan er nu vaak mee gebeurd. “Een dynamisch NFT-ticket kan je bijvoorbeeld helpen met de branding van een event en kan uiteindelijk ook interessant zijn voor sponseringmogelijkheden. Dat is op dit moment nog toekomstmuziek maar daar denken we hier al over na. Uiteindelijk ligt het aan de aanbieder hoe groot de stappen zijn die gemaakt kunnen worden. Er zijn zoveel veel mogelijkheden en we zijn blij met Heroes Den Bosch als eerste partner. Zij zagen vanaf het eerste moment de voordelen van dynamische NFT-tickets.”
Het NFT-ticket van Heroes Den Bosch brengt geen meerprijs met zich mee. Eind vorige maand is de voorverkoop begonnen voor de wedstijd van komend weekend. Volgens Biggs verliep dat vlekkeloos. “Iedereen hier kijkt dan ook uit naar volgende week als de eerste data binnenkomt en we kunnen zien wie bijvoorbeeld de NFT na de wedstrijd heeft geopend.”
Wil je dagelijks het belangrijkste nieuws in je inbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.
Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.
Al ruim 35 jaar publiceert Entertainment Business over de ontwikkelingen in de media- en entertainmentindustrie.
Copyright © 2022 Entertainment Business.
Alle rechten voorbehouden.
Functionele cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.
Een goede website is nooit af. Met cookies voor statistieken analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken. Zo ontdekken we wat goed werkt én wat wij nog beter moeten doen.
Voorkeurscookies zorgen ervoor dat een website informatie kan onthouden die van invloed is op het gedrag en de vormgeving van de website, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waar u woont.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

source