Verander je profielfoto op Twitter in een NFT – BTC Nieuws

Home » Verander je profielfoto op Twitter in een NFT – BTC Nieuws
Verander je profielfoto op Twitter in een NFT – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Twitter heeft een functie uitgerold waarmee gebruikers de NFT’s die ze voor hun profielfoto’s gebruiken, kunnen verifiëren. Voorheen kon iedereen gewoon met de rechtermuisknop klikken en een afbeelding kopiëren, en hoefde je niet te bewijzen dat die NFT van jou is.
Als je een profielfoto had van andermans NFT, dan werd het eigendomsbewijs niet gecheckt op de blockchain van Ethereum. Daar is gisteren verandering in gebracht.
De functie, die op 20 januari werd uitgerold, is alleen beschikbaar voor betalende abonnees van de Blue-service van Twitter. Officiële NFT’s worden gemarkeerd door een zeshoekige rand in plaats van de traditionele cirkelvormige rand die wordt gebruikt voor profielfoto’s.
Dit bevestigt de groeiende status van NFT’s, en de rol die Twitter hier in neemt. Twitter is de afgelopen jaren sowieso het favoriete sociale-mediaplatform van de crypto-industrie geworden.
gm!

You asked (a lot), so we made it. Now rolling out in Labs: NFT Profile Pictures on iOS pic.twitter.com/HFyspS4cQW
Dit is geen waterdichte manier om ervoor te zorgen dat NFT’s ook werkelijk van de gebruiker is. Iedereen kan een afbeelding van een NFT kopiëren, er een NFT van maken en het blockchainadres koppelen aan hun profiel. Het is niet duidelijk hoe Twitter om wil gaan met deze digitale diefstal.
Verschillende gebruikers hebben hun profielfoto al aangepast. Zie bijvoorbeeld het zeshoekige logo hieronder van Coinbase.
Een abonnement op Twitter blue kost een paar dollar per maand, dus naast de kosten van de NFT, betaal je ook nog iets om die NFT te kunnen laten verifiëren. Sommige gebruikers balen dat dit geld kost, maar aan de andere kant… maakt Evets.ETH hieronder een goed punt.
Esther Crawford leidt dit project en zij zegt dat Twitter ‘zichzelf positioneert als het sociale netwerk voor de ontdekking, conversatie en educatie rond NFT, blockchain en crypto-technologie.’
‘Crypto is een belangrijke pijler van de toekomst van Twitter. We willen deze groeiende interesse onder makers ondersteunen om gedecentraliseerde apps te gebruiken om virtuele goederen en valuta’s te beheren.’
Twitter gebruikt een externe API (application programming interface) om de NFT van een gebruiker van de OpenSea-marktplaats te halen, die als verificatie fungeert. Als OpenSea problemen heeft, kan Twitter de afbeeldingen en tokens mogelijk niet verifiëren.
De concurrentie in de NFT-ruimte warmt op en sociale-mediabedrijven willen voorop lopen. Meta werkt naar verluidt ook aan plannen om gebruikers in staat te stellen NFT’s te maken en te verkopen op haar eigen Facebook- en Instagram-marktplaats.
De plannen van Meta, die nog moeten worden bevestigd, omvatten waarschijnlijk een nieuwe functie waarmee gebruikers NFT’s die ze bezitten op hun Facebook- en Instagram-profielen kunnen weergeven, net als Twitter dus. Dit schreef de Financial Times, daarbij verwijzend naar anonieme bronnen.
Volgens twee bronnen hebben de plannen ook betrekking op een marktplaats voor het verhandelen van NFT’s tussen gebruikers, aangezien Meta de dominantie van NFT-marktplaats OpenSea wil uitdagen. OpenSea brengt hoge kosten en een bepaalde mate van centralisatie met zich mee, dus een beetje concurrentie is niet erg.
Het artikel van de Financial Times benadrukte dat de NFT-plannen van Meta zich nog in een pril stadium bevinden en kunnen veranderen.
Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.
btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source