Nederlander verkocht zijn ziel als NFT voor 330 euro – BTC Nieuws

Home » Nederlander verkocht zijn ziel als NFT voor 330 euro – BTC Nieuws
Nederlander verkocht zijn ziel als NFT voor 330 euro – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Het AD meldt dat een Nederlander genaamd Stijn van Schaijk zijn ziel verkocht als Non-Fungible Token. Hiermee wilde hij het concept – waarbij je een ziel verkoopt – nieuw leven in blazen. Want zeg nou zelf, je wilt dit toch niet doen op de oude manier?
Van Schaik zegt in het interview met het Algemeen Dagblad dat hij zijn ziel verkocht om te investeren in crypto. “Over cryptocurrency is nog zo veel onwetendheid, terwijl het niet meer iets is van de toekomst, maar van nu”, zegt Van Schaijk tegen het AD. Hij onderzocht hoe je NFT’s maakte en creëerde zo zijn NFT; Soul of Stinus.
Deze Soul of Stinus is nog steeds te vinden op de NFT-marktplaats Open Sea. Zijn ziel is inmiddels niet meer te koop voor de ‘lage’ 330 euro, maar de huidige eigenaar wil hier meer dan 1000 ethereum voor. Op het moment van schrijven is de exacte waarde 3.663.042 dollar. In euro’s is dit gelijk aan ongeveer 3,34 miljoen.
Of iemand dit wil betalen voor een ziel is maar de vraag. Deze prijs ligt namelijk 10.000 keer zo hoog als voorheen. Om dit te betalen voor een NFT die maar 330 euro waard was, is wellicht een beetje overdreven.
Toch is het hem gelukt om een ziel te lanceren op de blockchain. Van Schaijk is erg geïnteresseerd in het decentrale karakter van veel crypto’s, blijkt uit de omschrijving die hij plaatste bij zijn NFT.
“Hallo persoon, je kijkt momenteel naar een ziel. Voorlopig is ze van mij. Als ze eenmaal volledig op de blockchain staat, wie weet wat er dan gebeurt. Wat betekent het voor een ziel om gedecentraliseerd te zijn? Laten we dat uitzoeken”, zegt Van Schaijk over zijn NFT.
Tot nu toe staat een decentrale ziel vooral voor een veel te dure NFT. Maar het kan veel meer zijn, zegt hij nog tegen het AD. “Iemand kan hem doorverkopen, maar dat heeft de eigenaar tot nu toe niet gedaan. Dat betekent dat hij er van alles mee kan: hem gebruiken als verzekering voor het hiernamaals, als een garantie voor zijn eigen ziel, hij kan hem opofferen, bewaren, ruilen of een deal sluiten met de duivel. Ik sta voor alles open”, aldus Van Schaijk tegen het AD.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin
ZIELIG!
btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source