Welke rol hebben bitcoin en cryptocurrency tijdens World Economic Forum in Davos 2022? – BTC Nieuws

Home » Welke rol hebben bitcoin en cryptocurrency tijdens World Economic Forum in Davos 2022? – BTC Nieuws
Welke rol hebben bitcoin en cryptocurrency tijdens World Economic Forum in Davos 2022? – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
De machtigste mannen en vrouwen ter aarde zijn neergestreken in het Zwitserse Davos om deel te nemen aan het World Economic Forum. De verschillende fora gaan grotendeels over de Russische invasie, inflatie en belastingen. Maar ook bitcoin en cryptocurrency worden niet onderbelicht gelaten.
Het WEF is een jaarlijkse, internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten.
Volgens persbureau Reuters domineren de crypto-bedrijven de Davos Promenade. Dit is een straat nabij het congrescentrum waar gegeten en gewinkeld kan worden. Tijdens de jaarlijkse WEF wordt de promenade traditiegetrouw overgenomen door banken en andere grote financiële spelers.
Dit jaar is het de beurt aan de toekomst. Er is kennelijk veel geld verdiend tijdens de bullmarkt in de crypto-sector, want veel bedrijven kunnen het zich veroorloven om op de Davos Promenade te staan. Het doel is natuurlijk om politici en bedrijfsleiders te overtuigen van hun project.  
“Een grote stap voor de crypto-industrie, want ze waren altijd anti-Davos”, vertelt een afgevaardigde uit de sector aan CNBC. Dat geldt helemaal voor bitcoiners, aangezien bitcoin is ontworpen als reactie op het falen van een gecentraliseerd monetaire wereld. Met alle machtige mensen in Davos, straalt WEF juist uit dat zij voor een centrale macht zijn. Bitcoin wordt door niemand vertegenwoordigd, maar wordt wel vaak genoeg besproken door deelnemers aan het WEF en aan de Davos Promenade.
Zo deelde het bedrijf Tether (bekend van stablecoin USDT) afgelopen zondag gratis pizza’s uit op de Davos Promenade. Dit was ter ere van bitcoin pizza day.
RollApp, dat non-fungible-tokens (NFT’s) verkoopt, heeft in de winkelstraat een NFT-shop opgezet om de digitale verzamelobjecten te promoten. Tegen Reuters en CNBC zeggen aanwezigen dat de cryptosector 50 à 60 procent van de winkels en bars op de Davos Promenade heeft overgenomen.
Maar cryptocurrency speelt niet alleen een rol op de promenade, het begint al bij aankomst. WEF-bezoekers werden gebombardeerd met borden die reclame maakten voor stablecoin-uitgever Circle en crypto-broker Bitcoin Suisse toen ze uit hun vliegtuig in Zürich of treinen in Davos stapten.
Maar ook tijdens het WEF kwam crypto ter sprake. Jeremy Allaire, voorzitter en CEO van Circle Pay, en Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zaten maandag zij aan zij om remittances en digitaal geld te bespreken tijdens briefing. Volgens Allaire beweegt de wereld zich naar een situatie waar het concept van een grensoverschrijdende betaling net zo gek klinkt als het concept van een grensoverschrijdende e-mail.
Miljardair en hedge fonds manager Ray Dalio is ook in Davos. Hij sprak hierover op de Amerikaanse nieuwszender CNBC en belichtte verschillende onderwerpen.
Hij uitte zich pessimistisch over de Amerikaanse economie en het beleid van de Amerikaanse centrale bank:
“De Federal Reserve zal verkopen, individuen zullen verkopen, buitenlanders zullen verkopen, en de regering van de Verenigde Staten zal verkopen omdat ze haar tekort moet financieren. Er zal een vraag/aanbodprobleem zijn, wat zal resulteren in een squeeze.”
Dalio zei dat cash nog steeds trash is. “Natuurlijk is contant geld nog steeds trash”, vertelde Dalio. “Weet je hoe snel je koopkracht in contanten verliest?”
“Als ik zeg dat contant geld afval is,” verduidelijkte Dalio, “bedoel ik alle valuta’s in relatie tot de euro, in relatie tot de yen. Al die valuta’s, zoals die van de jaren dertig, zullen in waarde dalen in verhouding tot goederen en diensten.” Tegelijkertijd noemt hij cryptocurrency digitaal goud.
“Cryptocurrency’s in het bijzonder, ik denk dat blockchain geweldig is”, zei Dalio. “Maar laten we het digitaal goud noemen. Ik denk dat digitaal goud, wat een soort bitcoin zou zijn, iets is dat, waarschijnlijk in het belang van diversificatie om een ​​alternatief voor goud te vinden, een klein plekje heeft ten opzichte van goud en dan ten opzichte van andere activa.”
Met dat kleine plekje doelt hij op de portfolio’s van investeerders. Dat dit uit de mond komt van Ray Dalio, is veelzeggend. Om te illustreren wie hij is: in 1975 richtte hij zijn fonds Bridgewater op. Inmiddels is Bridgewater ’s werelds grootste hedgefonds, met ongeveer 150 miljard dollar aan kapitaal. Sinds de oprichting het fonds 52,2 miljard dollar uitgekeerd aan investeerders, meer dan enig ander hedgefonds ter wereld.
Toch kan je Dalio (nog) niet vergelijken met Michael Saylor. Dalio schreeuwt niet van de daken dat bitcoin de beste uitvinding is sinds het gesneden brood. Maar het is opmerkelijk dat zijn mening over bitcoin aanzienlijk is veranderd sinds Davos 2020. Hij zei destijds dat bitcoin geen geld was omdat het zich niet gedroeg als waarde-opslag of als ruilmiddel.
Inmiddels heeft Dalio bitcoin in zijn persoonlijke portfolio.
Minister-president Rutte neemt twee dagen deel aan het World Economic Forum (WEF). Ook minister Kaag van Financiën, minister Ollongren van Defensie, minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat reizen af naar Davos. Laten we hopen dat de Nederlandse delegatie een goed gesprek aangaat met Dalio.
Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.
Bezoek mijn Linkedin
Het WEF is niets meer dan een criminele club superrijken die alles bepalen voor het volk. Niet zo gek dat praten over crypto, een regelrecht gevaar voor hen.

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source