Drie peperdure NFT-projecten – Kijk Magazine

Home » Drie peperdure NFT-projecten – Kijk Magazine
Drie peperdure NFT-projecten – Kijk Magazine

KIJK-redactie
25-05-2022 13:00:00
Deel dit artikel:
Iemand kocht dit digitale kunstwerk – Everydays: the first 5,000 days – voor 69,3 miljoen dollar. Maar de eigenaar kan ons niet verbieden om de afbeelding op de website van KIJK te zetten. © Michael Winkelmann
Je kunt ze niet vastpakken of aan de muur hangen. Toch wisselen digitale kunstwerken in de vorm van NFT’s voor miljoenen van eigenaar. Dit zijn enkele van de duurste NFT-projecten.
Wat? Een van de eerste NFT-collecties, in 2017 gelanceerd door Larva Labs. CryptoPunks bestaat uit 10.000 unieke afbeeldingen van pixelige mannetjes, aliens, gorilla’s, noem maar op. Met elk zijn eigen unieke kenmerken.
Waarde? De gecombineerde waarde van CryptoPunks-afbeeldingen wordt geschat op ruim 2 miljard dollar.

Wat? Een collectie van 10.000 afbeeldingen van (zoals de naam al doet vermoeden) verveelde apen. Elke aap heeft zijn eigen kenmerken, van een kapiteinshoed tot een blauwe zonnebril of gouden huid.
Waarde? De afbeeldingen werden sinds de lancering in april 2021 veelvuldig verkocht en doorverkocht. In totaal werd er al meer dan 1 miljard dollar voor de NFT’s neergeteld.

Wat? Een virtuele 3D-wereld waar gebruikers percelen land als NFT kunnen aanschaffen en daar alles op kunnen ‘bouwen’ wat ze maar willen.
Hoeveel? Het goedkoopste stukje ‘land’ op Decentraland kost ruim 10.000 dollar. Het duurste perceel werd eind vorig jaar verkocht voor 2,4 miljoen dollar.

Dit is het begin van het artikel ‘Kunstig met geld’ te vinden in het extra dikke zomernummer van KIJK. Deze editie ligt in de winkels vanaf 2 juni.
Meer informatie:
Tekst: Hidde Middelweerd
Beeld: LARVA LABS, M. TAMA/GETTY, DECENTRALAND
Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 
KIJK-redactie Lees alle artikelen van deze auteur.
Vroeger was je al geboeid door wetenschap en technologie. Maar toen wist je nog niet dat het zo heette. Ben je nog steeds iemand die graag wil weten hoe het écht zit? Die doorvraagt, zoekt naar diepgang en de wereld graag beter begrijpt? Dan is KIJK jouw blad. En wil je niks meer missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!
© 2022 News Skool Media
Haal nu de nieuwste KIJK in huis

source