Instagram en Facebook krijgen binnenkort NFT's – XGN.nl

Home » Instagram en Facebook krijgen binnenkort NFT's – XGN.nl
Instagram en Facebook krijgen binnenkort NFT's – XGN.nl

Door Iwan Kok op dinsdag 10 mei, 2022 om 11:30
NFT’s zullen je niet ontgaan zijn, die plaatjes waar een nummer aanhangt die je voor een flinke som geld kan kopen. Mark Zuckerberg en Adam Mosseri is het ook niet ontgaan, zij duiken met Instagram ook de markt in. Dat vertelt Zuckerberg in een videopost op Facebook. Ook zegt hij NFT’s binnenkort naar Facebook te willen brengen.
Meta wil dus met haar twee apps Instagram en Facebook gebruik gaan maken van NFT’s. Hoe dit er precies uit komt te zien, is nog niet geheel duidelijk. Wel weten we dat er deze week een begin wordt gemaakt met een zogeheten testgroep waarvan het AI van Instagram zou moeten gaan leren. Ook wil Meta alles rustig aan doen, zodat gebruikers de achterliggende technologie een beetje gaan begrijpen. Dat zegt Adam Mosseri het hoofd van Instagram in een video op Twitter.
Zuckerberg zegt in zijn video op Facebook, dat hij door NFT’s toe te voegen er voor wil zorgen dat gebruikers zich beter kunnen uitdrukken op zijn platformen. Hij wil een soort tentoonstelling of portfolio voor NFT’s. Nog wat later in de toekomst wil hij ook nog augmented reality NFT’s toevoegen, ofwel 3D NFT’s.
Een NFT is in feite een serie aan nummers die aanduiden dat jij een stukje digitale ruimte in “bezit” hebt. Deze staat meestal ook gelinkt aan een plaatje, maar let wel op dat het plaatje nooit geheel van jou zal zijn, omdat je eigenlijk alleen een soort online ruimte hebt waar het plaatje zich in bevindt. Je mag deze vrijwel altijd verkopen via online services die dan bij houden welke transacties gemaakt worden.
© 2005 – 2022 Alle rechten voorbehouden.

source