Plein Publiek Festival vermaakt jong en oud (Antwerpen) – Gazet van Antwerpen

Home » Plein Publiek Festival vermaakt jong en oud (Antwerpen) – Gazet van Antwerpen
Plein Publiek Festival vermaakt jong en oud (Antwerpen) – Gazet van Antwerpen

Plein Publiek organiseerde dit weekend een tweedaags festival op zijn eigen terrein. Zowel vrijdag als zaterdag gaven dj’s, zangers en zangeressen het beste van zichzelf op drie podia. Naast een affiche om u tegen te zeggen zette Plein Publiek ook in op duurzaamheid en betrad het de wondere wereld van de NFT.
Twee dagen lang werd de site omgetoverd tot een heus festivalterrein. Wie er vaak over de vloer komt, kon zich opmaken voor feest in typische Plein Publiek-stijl. “We stelden een line-up samen van artiesten die hier doorheen het jaar weleens komen spelen of nog op ons verlanglijstje stonden. Allemaal namen in de stijlen die mensen van ons gewend zijn: een uniek concept dat iedereen kent”, vertelt mede-eigenaar Nelson Donk (32).
Feestgangers gaan uit de bol aan het hoofdpodium. © Joris Herregods
En zo werd het festival een vertaling van wat Plein Publiek doorheen het jaar doet. Vrijdagavond gooiden bezoekers de benen los tijdens optredens en dj-sets van lokale helden als DVTCH NORRIS, Faisal en Radio Minerva. Zaterdag kwamen onder meer Kate Ryan, Nick Bril, Kevin Kofii en Gomorris over de vloer.
In de serre werd vooral gedanst op r&b. © Joris Herregods
De artiesten speelden verdeeld over drie verschillende stages, allemaal opgebouwd in en rond de containers. “We hebben het hele terrein aan elkaar gelinkt op een zo duurzaam mogelijke manier. De twee stages binnen waren er al en daar voegden we het hoofdpodium aan toe. Dat bestaat volledig uit materiaal afkomstig van vorige evenementen en projecten”, zegt Donk.
Plein Publiek had ook aandacht voor duurzaamheid op het festivalterrein zelf. “Drank werd geschonken in herbruikbare bekers. Daarnaast was er ook biovergister die bioafval omzette in gas en meststof en waarmee een generator aangedreven wordt die samen met onze zonnepanelen Plein Publiek van stroom voorziet. Ten slotte zijn de foodtrucks allemaal vegan: drie lokale zaken en Karma Kebab uit Nederland.”
Karma Kebab kwam speciaal uit Nederland naar Plein Publiek. © Joris Herregods
Wie gehaast was en meteen de dansvloer op wilde, liep er misschien voorbij, maar het hele weekend werden NFT’s geprojecteerd op verschillende containers. “Tijdens ons festival werd de White Box omgetoverd tot een galerie waar bezoekers verschillende digitale en futuristische kunstwerken konden kopen en bewonderen. De werken komen van de hand van studenten van de Academie”, aldus Donk.
Nick Bril van The Jane draaide een ook een setje. © Joris Herregods
Zaterdagavond liep het festival ten einde tegen middernacht. Wie daarna nog fris genoeg was, kon blijven doordansen in de serre, waar een afterparty plaatsvond tot vier uur. Daarna trok de dj zijn usb uit en zat het festival erop.
De serre. © Joris Herregods
Boven werd er gedanst op techno en house. © Joris Herregods
Aan het hoofdpodium brulde dansers klassiekers mee. © Joris Herregods
Sfeerbeeld van het hoofdpodium. © Joris Herregods
(lava)

Op de Draakplaats is een gedenkplaat onthuld voor Herman de Coninck. Op 22 mei zal het 25 jaar …
In Berchem maken de bewoners rond het Villegaspark zich grote zorgen rond de bouw van een nieuw …
Er zijn alweer problemen met de voormalige gouverneurswoning aan de Koningin Elisabethlei in …
Een heel opmerkelijk moment vanmorgen in de Antwerpse Kathedraal. Daar bracht pastoor Bart Paepen …
Vandaag zetten heel wat zorginstellingen hun deur open voor de Dag van de Zorg. Wie dat wilde kon …
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source