Dít zijn non-fungible tokens (NFT) en dit kun je ermee – Margriet

Home » Dít zijn non-fungible tokens (NFT) en dit kun je ermee – Margriet
Dít zijn non-fungible tokens (NFT) en dit kun je ermee – Margriet


Bitcoins, NFT’s: er ontstaan steeds meer digitale betaalvormen. Maar wat zijn het eigenlijk, en wat kun je ermee? We leggen je uit wat Non-fungible tokens (NFT) zijn.
Je zult de term non-fungible tokens (NFT) vast wel eens voorbij hebben zien komen. In het Nederlands betekent het: niet-verwisselbare token. Dit betaalmiddel is uniek en kan niet ingewisseld worden voor iets anders. Je kunt het zien als een digitaal kunstwerk.
Als we het over deze vorm van kunst hebben, kun je denken aan een foto, video, 3D model, social media post of een digitaal object. Alles wat je online kunt versturen, kan omgezet worden in een NFT.
De waarde van een NFT wordt eigenlijk op dezelfde manier bepaald als op een veiling. De hoogste bieder krijgt de NFT. Geld verdienen met NFT’s gebeurt vaak door een NFT te kopen en vervolgens voor meer geld door te verkopen. Elk kunstwerk in de collectie is anders en krijgt een andere waarde toegewezen.
Je kunt de tokens vergelijken met bitcoins, omdat het een digitaal betaalmiddel is. Iedereen ter wereld kan zien hoe de NFT worden verhandeld en wie de eigenaar is. De NFT worden in blockchain vastgelegd, dat is een soort database waarin transacties worden opgeslagen. Verschillende social media platformen bieden al de mogelijkheid aan om je NFT als profielfoto in te stellen.
Lees ook:
Contactloos betalen? Pas dan op voor deze nieuwe oplichtingstruc
Veel celebs begeven zich in de wereld van NFT-kunst. Zo heeft Madonna deze week een collectie gedeeld van NFT-video’s die nogal opvallend zijn. Het zijn grafische, digitale scans van haar eigen vagina, en naaktbeelden van zichzelf waarop ze bomen, vlinders en een robot baart.
De video’s zorgden voor verwarring en zelfs ontzetting op social media toen ze de gewaagde NFT-collectie vrijgaf op internet, die al snel een storm van reacties op Twitter veroorzaakte. Twitteraars noemen de superster wanhopig en eng.
Ook is er vorig jaar de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey als NFT-munt verkocht voor ruim 2,9 miljoen dollar (ruim 2,4 miljoen euro). De tweet had iets meer dan twee weken op de markt gestaan als NFT.
Bron / Demodernenomaden, Frankwatching, RTL Nieuws
Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u “Accepteer alles”. U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor “Cookies accepteren van sociale media” aan.
Log in of maak een account aan

Jouw gegevens
Kies en beheer je favoriete nieuwsbrieven
Kies en beheer je favoriete nieuwsbrieven
Zoeken op columnist, titel of onderwerp
Iedere dag nieuwe puzzels en spelletjes
Scherpe aanbiedingen op uitjes, boeken en meer
Alles over het leukste feestje van het jaar
Vind hier antwoord op al je vragen
Neem contact op met de Margriet redactie
We horen graag jouw mening
Uitleg over je rechten en regels
Uitleg over wat wij met je gegevens gaan doen
Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app
Beheer uw privacy instellingen
Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden

source