Jouw NFT op Instagram showen? Het kan! Zo werkt het (niet)… – Want

Home » Jouw NFT op Instagram showen? Het kan! Zo werkt het (niet)… – Want
Jouw NFT op Instagram showen? Het kan! Zo werkt het (niet)… – Want

Groot nieuws: Instagram integreert de NFT. De social media gigant kondigde aan dat zij het mogelijk gaat maken jouw NFT te delen in een Instagram post. In deze post vertellen we je hoe Instagram de NFT gaat delen, welke smart contracts en blockchains Instagram ondersteunt. Daarnaast vertellen we je welke nieuwe NFT’s je binnenkort op Insta kunt verwachten. Tot slot delen we enkele valkuilen waar je beter niet in kan trappen als je echt wilt genieten van jouw NFT’s op Insta.

Er zijn diverse toepassingen van NFT’s. Een daarvan is het gebruik voor digitale kunst. Deze nieuwe markt wordt steeds populairder, maar critici vragen zich af wat je nu precies met een digitaal kunstwerk kunt. Je kunt er natuurlijk een leuk digitaal lijstje voor kopen zodat je jouw NFT aan vrienden kunt showen, maar verder…? Op de vraag wat je er verder mee kunt komt nu een antwoord…
Zoals wij al eerder schreven hint topman Mark Zuckerberg al een tijd op toepassingen van NFT’s op Instagram. Waar dit tot voor kort toekomstmuziek leek voegde het bedrijf inmiddels de daad bij het woord. Via Twitter maakte men bekend dat het vanaf nu in testmodus mogelijk is om jouw NFT op Instagram te showen in een speciale post.
NFTs on Instagram ?
We’re testing ways for creators and collectors to share NFTs they’ve created or own on Instagram with a shimmer effect. pic.twitter.com/tXGoH1Z6Gf
— Instagram (@instagram) May 10, 2022

Via een extra beveiligde verbinding kun je jouw digitale NFT wallet koppelen aan jouw Instagram account en zo selecteren welke NFT’s er getoond gaan worden. Als de selectie gemaakt is wordt de NFT met een glinsterend effect getoond als post op het profiel van de maker of verzamelaar. Daarbij kan men publieke informatie over de NFT toevoegen. Tot slot kan je, afhankelijk van de privacy settings jouw Insta account zo instellen dat jij en de maker/verzamelaar (afhankelijk van jouw rol) automatisch getagd worden.
Uiteraard levert dit een aantal vervolgvragen op:
Bij de lancering ondersteunt men de wallets van Rainbow.me, MetaMask en TrustWallet. Ook kondigt men aan na lancering snel ondersteuning te bieden voor CoinbaseWallet, Hellodapper en Phantom.
Ook voor de ondersteuning van Blockchains volgt Instagram een gefaseerde lancering. Bij de start zal men de Ethereum (ETH) blockchain en Polygon (MATIC) ondersteunen. Na de lancering bouwt men ondersteuning voor Flow (FLOW) en Solana (SOL) in.
Wanneer wij zelf aan de slag kunnen is nog onduidelijk. Op dit moment heeft men 16 invloedrijke Instagrammers geselecteerd om de toepassingen mee te testen. Als die testen succesvol verlopen wil men deze veelbelovende functie zo snel mogelijk introduceren. Uiteraard kan je de accounts van de geselecteerde testers nu al volgen om met de tests mee te kijken.
Ja, Instagram heeft bevestigd dat het gebruik van deze functies wat hen betreft gratis is. Zij zullen geen kosten in rekening brengen voor het posten of delen van een NFT via Instagram. Uiteraard zullen miners wel een (gas) fee vragen voor het gebruik van de blockchain.
Als je meer vragen hebt kun je meer lezen over NFT op Instagram in deze officiële blog van het bedrijf.
Uiteraard kan je, als de testfase voorbij is en de functies ook in Nederland uitgerold zijn, elke NFT delen zolang je gebruik maakt van de wallets en blockchains die Facebook ondersteunt. We zagen al eerder dat grote bedrijven en merken inzetten op deze trend, dus kun je ook een aantal nieuwe NFT’s verwachten.
Zo maakte Madonna bekend dat zij in samenwerking met Beeple een eigen NFT collectie op de markt zal brengen.
Daarnaast zagen we al dat voetbalclubs zoals Manchester United hun eigen NFT’s uit gaan brengen. Aan dit rijtje kunnen we Arsenal toevoegen, want zij maakten bekend dat zij een samenwerking aangaan met Unagi, de makers van de game Ultimate Champions. Er worden diverse NFT toepassingen ontwikkeld, zoals het verhandelen van NFT’s van spelers en in-game opties om NFT’s van spelers te verdienen.
Uiteraard liggen er naast deze mogelijkheden ook een aantal gevaren op de loer. Wij zetten 3 valkuilen op een rij.
Naast alle mooie dingen zijn er ook gevaren die opduiken met deze nieuwe toepassing. Als je niet in de volgende drie valkuilen van NFT op Instagram trapt kun je echter veilig plezier beleven van de nieuwe functies.
Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en zullen wij in speciale updates of als onderdeel van onze reguliere Bitcoin- en crypto-updates verslag blijven doen van de ontwikkelingen.
Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”
Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.
Tech 5 mei 2022, 00:48
Digital 4 mei 2022, 11:24
Tech 14 apr 2022, 00:22
Digital 7 apr 2022, 11:39
Digital 1 apr 2022, 12:25
Digital 24 mrt 2022, 11:27
Tech 21 mrt 2022, 12:45
Digital 20 mrt 2022, 13:00
Tech 18 mrt 2022, 13:24
Digital 16 mrt 2022, 10:40
Tech 9 mrt 2022, 12:38
Digital 8 mrt 2022, 11:37
© 2022 WANT. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta

source