Ajax-spelers verdienen geld door keeperswissel en lijken straf te ontlopen – VoetbalPrimeur.nl

Home » Ajax-spelers verdienen geld door keeperswissel en lijken straf te ontlopen – VoetbalPrimeur.nl
Ajax-spelers verdienen geld door keeperswissel en lijken straf te ontlopen – VoetbalPrimeur.nl

Sluiten
Nordin 't Hart

Ajax-spelers Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Daley Blind hebben slim ingespeeld op de aanstaande keeperswissel bij Ajax. Nog voordat uitlekte dat Maarten Stekelenburg de nieuwe eerste keeper is, kochten Klaassen en Blind zijn virtuele kaart in ruil voor crypto. Taylor volgde later ook. De Ajacieden hoeven echter niet te vrezen voor een straf van de KNVB.


Ajax-spelers Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Daley Blind hebben slim ingespeeld op de aanstaande keeperswissel bij Ajax. Nog voordat uitlekte dat Maarten Stekelenburg de nieuwe eerste keeper is, kochten Klaassen en Blind zijn virtuele kaart in ruil voor crypto. Taylor volgde later ook. De Ajacieden hoeven echter niet te vrezen voor een straf van de KNVB.

Sorare is een platform waar crypto en voetbal samenkomen. Mensen kunnen daar virtuele kaarten van spelers kopen in ruil voor crypto. Op Sorare wordt een speler meer waard als hij goed presteert. Meerdere Ajax-spelers zijn ook actief op het platform, onder wie Klaassen, Taylor en Blind. Uit onderzoek van VoetbalPrimeur blijkt dat Blind en Klaassen erg actief zijn op Sorare, Taylor is dat een stuk minder. De twee Oranje-internationals kochten Stekelenburg respectievelijk op dinsdag en woensdag. Taylor volgde dat voorbeeld op donderdag. Blind zette zijn virtuele Andre Onana daarnaast in de verkoop.
Op de aankoopmomenten wist vrijwel niemand dat Stekelenburg de nieuwe eerste keeper van Ajax zou worden, waardoor zijn waarde toen nog relatief laag was. Op donderdagavond werd duidelijk dat er een wissel onder de lat zou plaatsvinden bij Ajax. De Sorare-waarde van Stekelenburg liep dus snel op na de aankoop van de Ajax-spelers.
Taylor heeft zijn Stekelenburg-kaart al na enkele uren voor het aankoopbedrag van ruim vierhonderd euro verkocht. Klaassen probeerde zijn virtuele teamgenoot voor bijna negenhonderd euro meer te slijten, maar dat lukte niet. Blind heeft nog niks met zijn Stekelenburg gedaan en lijkt hem voor winst te kunnen verkopen. De linkspoot tikte de voormalig Oranje-international voor 25 euro op de kop.

Klaassen en Taylor juichen tegen Sparta Rotterdam
Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg op de persconferentie voor de bekerfinale vragen over de Sorare-zaak. “Ik weet van niks. De opstelling maak ik zondagochtend pas bekend. De spelers kunnen hier geld mee verdienen? Zondag kunnen we ook wat verdienen: de KNVB Beker.”
Antony
Wat ook opvalt: Klaassen en Blind hebben recent een Sorare-kaart van Antony ingekocht. Laatstgenoemde betaalde duizenden euro’s voor de Braziliaan, het bedrag dat Klaassen heeft neergeteld is niet te zien. Het valt niet uit te sluiten dat de twee Oranje-internationals daarmee eenzelfde truc uithalen als bij Stekelenburg. Antony is momenteel geblesseerd en komt mogelijk niet meer in actie dit seizoen, waardoor zijn Sorare-waarde laag is. Als Klaassen en Blind opnieuw meer weten dan de buitenwereld, bijvoorbeeld dat Antony eerder kan terugkeren dan verwacht, dan is het slim om zijn kaart nu in te kopen: de waarde zal later dan stijgen, waardoor Blind en Klaassen opnieuw zouden kunnen cashen met hun voorkennis.
Ajax-drietal lijkt straf te ontlopen
VoetbalPrimeur vroeg de KNVB om een reactie op het nieuws rondom Klaassen, Taylor en Blind. De drie lijken niet gestraft te worden door de bond. “De KNVB volgt ontwikkelingen als deze op de voet”, laat een woordvoerder weten. “Over het handelen met NFT (de spelerskaarten op Sorare vallen onder die noemer, red.) staat nog niets opgenomen in het tuchtrecht van de KNVB.”
Een Sorare-medewerker heeft via het populaire chatplatform Discord ook gereageerd op de acties van Klaassen, Taylor en Blind. ‘Hey jongens, ik wilde jullie laten weten dat dit intern is besproken’, schrijft de medewerker. ‘We werken hieraan en zullen actie ondernemen, om te voorkomen dat zo’n situatie zich opnieuw voordoet. Heel erg bedankt voor jullie begrip.’
Ajax laat ook kort van zich horen naar aanleiding van de Sorare-zaak. “Wij zijn hiervan op de hoogte en gaan het intern bespreken”, zegt een woordvoerder. Verder wil de club inhoudelijk niet reageren.
Video player
Het laatste Formule 1 en Verstappen nieuws
Formule 1 nieuws
‘Ferrari wil meer gewicht verliezen door het verwijderen van verf’
Brundle voelde mee met Verstappen: ‘Kan niet wegkomen van je eigen lichaam’
Meekijken met Verstappen tijdens GP van Miami: ‘Het maakt de hype waar’
Algemene voorwaardenPrivacy statement
Bedankt voor je aanmelding! Je kunt je account direct gebruiken en op de nieuwsberichten reageren!

source