Cryptomunten zijn populair onder muzikanten – – Maxazine

Home » Cryptomunten zijn populair onder muzikanten – – Maxazine
Cryptomunten zijn populair onder muzikanten – – Maxazine

Muzikanten zijn er vaak al vroeg bij als gaat om nieuwe technologie en mode. De trouwe fans zijn namelijk dé manier om iets te lanceren op een bredere markt. Bekende muzikanten hebben de afgelopen decennia altijd wel iets gehad om onder de aandacht van een groter publiek te brengen, soms op positieve wijze en soms op minder positieve wijze: een kapsel, een kenmerkend geluid, en soms zelfs een andere muzikant (denk aan Dr. Dre die ons kennis liet maken met Eminem, die ons op zijn beurt weer kennis liet maken met 50 Cent).
Om die reden heeft cryptovaluta, één van de meest populaire onderwerpen van de jaren twintig van deze eeuw, veel fans in de muziekwereld. Maar terwijl de meeste mensen nadenken over de aanschaf van crypto voor hun portfolio of om te gebruiken in cryptocasino’s als Cloudbet, duiken muzikanten veel dieper in het concept. Zo lanceren ze bijvoorbeeld hun eigen munt, accepteren ze de nieuwe valuta als betaalmiddel bij het kopen van concertkaartjes, of ze zijn bezig met investeringen. De huidige generatie muzikale helden speelt in elk geval een grote rol bij het onder de aandacht brengen van Bitcoin en andere munten bij een groter publiek. Hieronder enkele voorbeelden.
De eerste keer dat we van Eminem hoorden was rond de eeuwwisseling. Dat ging destijds gepaard met nogal wat controverse, maar tegenwoordig laat Marshall Bruce Mathers III zich van een meer weloverwogen kant zien en is hij politiek en maatschappelijk betrokken. Eerder dit jaar betaalde de rapper, nu 50 jaar, bijna €430,000 voor een Bored Ape Yacht Club NFT en creëerde daarmee een diepere band tussen de hiphopwereld en die van crypto. Eminem werd vervolgens ook lid van de hierboven genoemde club, net als collega-woordkunstenaar Post Malone.
R&B-ster Ja Rule, Jeff Atkins voor zijn moeder en bekend om zijn hese stem, heeft nog nooit een trend aan zich voorbij laten gaan. Rule was halverwege de jaren 2000 een veelgevraagd gastvocalist van een schijnbaar eindeloze reeks zangeressen. Tegenwoordig is hij een enthusiast volger van de investeringswereld. Dat gaat hem gelukkig een stuk beter af dan het organiseren van het beruchte Fyre Festival. In 2021 ontwikkelde de rapper/acteur/investeerder zijn eigen altcoin in samenwerking met het bedrijf ICONN. Ook lanceerde hij een NFT marktplaats onder de naam Flipkick. Hij heeft dus flink aan de weg getimmerd.
Begin jaren negentig was hij het enfant terrible van de rapmuziek en was het moeilijk je hem voor te stellen als de Renaissancemens die hij tegenwoordig is. De huidige Snoop is een talentvol acteur, een gerenommeerd ondernemer, en hij heeft zelfs zijn eigen wijngaard. Ook is hij als crypto fan in het bezit van een flinke hoeveelheid Ethereum en presenteert hij bovendien zijn eigen NFT collectie via de Cardano blockchain. Leuk feitje: naast al deze verschillende activiteiten, is Snoop ook nog eens de neef van R&B muzikanten Brandy en Ray-J, en van meervoudig WWE-kampioen bij de vrouwen Sasha Banks.
Nadat ze in 2008 met I Kissed a Girl op grootse wijze afscheid had genomen van haar gospelmuziek achtergrond, is Perry een van de grote spelers geworden in de Amerikaanse muziekindustrie. Zo heeft ze samengewerkt met muzikanten als Timbaland, John Mayer, 3OH3, Rebecca Black, en ook de al eerder genoemde Snoop Dogg. Onder de noemer ‘Crypto Claws’ beschilderde ze haar nagels met crypto logo’s. Samen met Nas, Pusha T en Steve Aoki, is Katy Perry een van de belangrijkste investeerders achter de Ethereum/Solana streamingdienst Audius.

source