NFT uit CryptoPunks-collectie is verkocht voor recordbedrag – Pure Luxe

Home » NFT uit CryptoPunks-collectie is verkocht voor recordbedrag – Pure Luxe
NFT uit CryptoPunks-collectie is verkocht voor recordbedrag – Pure Luxe

16 februari 2022
Scroll down
Terwijl NFT’s (non fungible tokens) voor sommigen een relatief nieuw begrip is, gebruiken diverse bekendheden, waaronder Justin Bieber en Neymar Jr, vol trots hun aparte plaatjes als profielfoto en leggen ze tientallen Ethereum neer om zo’n digitaal kunststuk te bemachtigen.
De NFT, CryptoPunks #5822 werd op 12 februari voor een krankzinnige 8000 Ethereum verkocht, gemeld door Twitteraccount CryptoPunks Bot. Dat komt neer rond de $ 23,7 miljoen. Het is dus ook voorlopig de duurste CryptoPunks die ooit is verkocht, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit record in de nabij toekomst overschaduwd worden.
Het vorige record werd in juni van 2021 gevestigd, toen een CryptoPunk voor bijna $ 12 miljoen dollar werd geveild door veilinghuis Sotheby’s.
I still can’t get my head around most NFTs. In what way is this worth any money whatsoever ..
— RG (@RedGump_01) February 12, 2022

DE NFT werd gekocht door Deepak Thapliyal. Hij is de CEO van blockchainbedrijf: Chain. De beste man zou volgens DappRadar bezit zijn van 1.873 NFT’s die in totaal zo’n $ 65 miljoen waard zijn. Dat zijn een hoop plaatjes. De goedkoopste CryptoPunk NFT die je nu kan kopen is alsnog ruim twee ton waard, terwijl ze in 2017 zijn gemaakt en er ondertussen al circa $ 2,57 miljard is uitgegeven aan de verzameling
De populariteit rondom non-fungible tokens an sich blijft ook alsmaar groeien en vorig jaar zou de markt zijn gestegen zijn tot zo’n $ 36 miljard in waarde. Echter is het wel een broeinest voor fraude en andere onzuivere handelspraktijken. Zo maken sommige louche handelaren gebruik van een zogeheten ‘flitslening’, zoals van toepaasing was bij de duuste NFT ooit.
Flitsleningen zijn een gedecentraliseerd financieringsinstrument, maar in Jip en Janneke-taal houdt dit simpelweg in dat enorme leningen volstrekt kunnen worden. Zo kunnen eigenaren laten blijken dat de desbetreffende NFT veel geld waard is, maar in wekelijkheid is het een soort publiciteitsstunt. Dat lijkt hier overigens niet het geval te zijn.
Thanks to @CompoundFinance I am able to still HODL #ETH while buying this. Basically Long’d ETH to punk-in ?. #DeFi FTW
— Deepak.eth ⛓ (@dt_chain) February 12, 2022

Business & Society
6 mei 2022
Business & Society
6 mei 2022
Business & Society
6 mei 2022
Business & Society
4 mei 2022
Business & Society
4 mei 2022
Business & Society
4 mei 2022
Business & Society
3 mei 2022
Business & Society
2 mei 2022
Business & Society
30 april 2022
Business & Society
29 april 2022
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media
© Copyright Pure Luxe Media & Events 2022.
Alle rechten voorbehouden.

source