Gucci zal vóór eind mei cryptocurrency betalingen accepteren – BTC Nieuws

Home » Gucci zal vóór eind mei cryptocurrency betalingen accepteren – BTC Nieuws
Gucci zal vóór eind mei cryptocurrency betalingen accepteren – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
‘Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang, Gucci gang. Spend three ETH on a new chain.’ Zo zal het voortaan uit de mond van Lil Pump klinken. Het Italiaanse modelabel Gucci heeft namelijk aangekondigd dat het tegen het eind van de maand cryptocurrency’s zal accepteren.
Het modelabel zal beginnen in vijf van zijn winkels in de Verenigde Staten. De eerste Gucci items kunnen worden gekocht op de pilotlocaties in New York, Los Angeles, Miami, Atlanta en Las Vegas. Het merk wil vervolgens uitbreiden naar alle 111 winkels in Noord-Amerika.
Het is goed nieuws voor de cryptomarkt dat de betalingsmogelijkheden steeds meer geadopteerd worden. Vogue meldt dat de winkel meer dan 12 cryptocurrency’s zal accepteren, waaronder bitcoin, bitcoin cash, ethereum, wrapped bitcoin, litecoin, shiba inu, dogecoin en vijf stablecoins die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Maar hoe werkt dat dan?
Klanten die met crypto willen betalen in de winkel zullen een e-mail krijgen met een QR-code. Daarmee kunnen ze betalen via hun crypto wallet. Medewerkers krijgen, volgens Vogue, zelfs trainingen en opleidingen over crypto, NFT’s en Web3 ter voorbereiding op de lancering.
Dat is ook wel nodig, want Gucci is veel bezig met deze ontwikkelingen. Het modelabel heeft in 2022 twee NFT collecties gelanceerd, en daarnaast heeft Gucci zich ook verder uitgebreid naar Web3 door land te kopen in de virtuele wereld van The Sandbox. Ze deinzen niet terug en stappen volop in deze nieuwe wereld aan mogelijkheden.
Believe in the power of imagination, @gucci ?#GucciVault pic.twitter.com/NnHtF7kqk1
“Gucci is altijd op zoek om nieuwe technologieën te omarmen wanneer ze een verbeterde ervaring kunnen bieden voor onze klanten,” zei CEO Marco Bizzarri, in een verklaring. “Nu we in staat zijn om cryptocurrency’s te integreren binnen ons betalingssysteem, is het een natuurlijke evolutie voor de klanten die deze optie graag tot hun beschikking willen hebben.”
We zullen de komende tijd dus veel meer gaan zien van dit modelabel. Vooralsnog is er nog niks bekend over eventuele uitbreiding naar Europa, maar met de snelheid waarmee zij deze technologieën adopteren, zal dat niet lang meer moeten duren.
Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.
Bezoek mijn Linkedin

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source