Wat is de Okay Bears NFT-collectie? Complete uitleg voor beginners! – AllesOverCrypto

Home » Wat is de Okay Bears NFT-collectie? Complete uitleg voor beginners! – AllesOverCrypto
Wat is de Okay Bears NFT-collectie? Complete uitleg voor beginners! – AllesOverCrypto

AllesOverCrypto
NFT-investeerders staan weer met open mond te kijken naar het laatste nieuwe succes: Okay Bears. De Solana NFT-collectie verbreekt in no time alle records. In slechts 24 uur tijd heeft het meer handelsvolume van NFT-collecties zoals die van Gary Vaynerchuck. Dit is de eerste keer dat een NFT-collectie op Solana zo een groot succes heeft. En dat succes is niet geheel toevallig. Ontdek in deze blog alles over Okay Bears en waarom deze zomaar eens dé concurrent zou kunnen worden van de Bored Ape Yacht Club.
Ben je al net even enthousiast? Dan kan jij onderstaande video alvast bekijken ter introductie:

We kennen allemaal inmiddels de razend populaire Bored Ape Yacht Club die verhandeld wordt voor honderdduizenden dollars. Maar met de stijgende populariteit van Solana NFT’s kon het niet lang duren alvorens ook hier een gelijkaardige NFT-collectie ontwikkeld werd.
Okay Bears is een NFT-collectie in het netwerk van Solana (SOL) van 10.000 unieke beren met elk verschillende en zeldzame eigenschappen. De collectie is gelanceerd op 26 april 2022 en kende meteen een vliegende start en een ongezien succes. Het doel is om een ijzersterke community te bouwen die het internet zal overstijgen naar de echte fysieke wereld. We zien steeds vaker dat NFT’s de brug maken naar de fysieke wereld. Zo zijn ook de NFT’s van VeeFriends een digitale toegangspas voor VeeCon, de conferentie van Gary.
Het hebben van één van deze Okay Bears zal je in de toekomst toegang geven tot exclusieve merchandise, NFT-drops, live evenementen en grote globale samenwerkingen. Ze willen op deze manier een wereldwijd Web3.0-merk uitbouwen.
Twitter en sociale media puilen uit van afkortingen met betrekking tot de wereld van crypto. Eén van de bekendste is wellicht WAGMI, wat staat voor: “We Are Gonna Make It”. De NFT-collectie van Okay Bears bouwt zo doelbewust aan hun community dat ze zelfs een nieuwe afkorting de wereld insturen, namelijk: #WAGBO. Dit betekent zoveel als: “We Are Gonna Be Okay.”
We zien steeds meer interesse in de wereld van NFT’s en dat is zeker niet onterecht. De allergrootste NFT-marketplace is op moment van schrijven nog steeds OpenSea, waar dagelijks miljoenen NFT’s worden verhandeld op basis van Ethereum. Maar wie Ethereum zegt, zegt ook meteen torenhoge gasfees. Daarom groeien NFT-platformen als Magic Eden, het grootste NFT-marketplace voor Solana. Sinds april 2022 ondersteunt OpenSea nu ook Solana NFT’s, wat betekent dat zij veel meer exposure krijgen.
Al ver voor de lancering van Okay Bears was de jacht geopend op deze funky beren. Met een whitelist van 7500 en slechts 2500 publieke mints, was de kans op een beer natuurlijk erg klein. Voor de launch ontplofte Twitter zowat omdat natuurlijk iedereen een whitelist wou bemachtigen. Dit resulteerde in een grote hype en grote exposure op sociale media. En met succes!
Was je één van de gelukkige en stond je op de whitelist? Dan kon jij voor slechts 1,5 SOL een Okay Bear minten. Op moment van lancering omgerekend slechts 150 dollar. Snelle minters in de publieke sale betaalden 2,5 SOL, zo’n 250 dollar. En achteraf gezien bleek dit echt een heus koopje te zijn. Niet alleen waren deze Okay Bear uitverkocht in slechts 7 minuten, maar de secondaire sales schoot ook in de lucht.
Volgens de statistieken van OpenSea heeft de NFT-collectie van Okay Bears een nieuw record gevestigd. Okay Bears zag het grootste handelsvolume in de eerste 24 uur na lancering, van maar liefst 18,4 miljoen dollar. Hiermee verslaat het VeeFriends 2.0 van Gary Vaynerchuk met een handelsvolume van 13,1 miljoen dollar. Dit is de eerste keer dat een Solana NFT-collectie zo een groot handelsvolume heeft op slechts 24u tijd en hiermee verschillende Ethereum NFT-collecties voorbijsteekt.
De makers gebruiken bewust het woord ‘Roadmap’ niet. Dit is ook geen doorsnee project met een roadmap, maar een revolutie. Het is een blueprint, handleiding over hoe je een community bouwt dat centraal wil staan in de ontwikkeling van Web 3.0-brands.
Waar een Bored Ape je toegang geeft tot The Swamp, geeft een Okay Bear je onder andere toegang tot het park. Thé place to be om te relaxen en te chillen met anderen. De makers benadrukken hier de dualiteit en tegenstellingen in de wereld, maar dat in een wereld van winnaars en verliezers, helden en schurken, dit park de plaats is waar het oke is om ‘okay’ te zijn. Een buitengewoon merk dat is ontworpen en gebouwd voor normale mensen.
“A place to fit in. A space to stand out’
Geen dalende markt of panic sellers, maar een ecosysteem van zowel Web3, Web 2 als fysieke sales kanalen voor iedereen met een Okay Bear-NFT. Ze willen samenwerkingen aangaan met grote merken om hun community tal van voordelen te bieden. En dat doen ze op grote schaal: ze werken aan een integratie met niemand minder dan Shopify waarbij Okay Bears-holders toegang krijgen tot een speciaal e-commerce platform voor al hun exclusieve aankopen. Daarnaast willen ze ook hun aanwezigheid tonen op real-life events. Ze gaan pop-up stores openen wereldwijd, alsook op crypto evenementen. Alles voor meer naamsbekendheid om hun community uit te bouwen.
Geen eendagsvlieg maar een duurzame investering; Okay Bears wil blijven groeien en dit willen ze doen op basis van samenwerkingen om hun community te vergroten. Dit door zowel advertising als door grootschalige marketingcampagnes zoals billboards, metro’s, en reclame video’s. Wie weet zie jij binnenkort een Okay Bear verschijnen op Time Square, het zal zomaar kunnen. Het lijkt erop dat het team kosten noch moeite zal besparen!
Een galerij is de centrale plaats om jouw kunst te tonen aan de wereld. Niet alleen de oorspronkelijke Okay Bears krijgen hier hun plaats, maar iedereen kan bijdragen aan Okay Bears fan art. Hoe? Door gewoon je creativiteit de vrije loop te laat. Iedere fan, of je nu onderdeel bent van de community of niet, mag helemaal losgaan. Deze kunst kan iedereen bezoeken op de officiële website van Okay Bears. En is deze digitale galerij nog niet genoeg? Ontdek je kansen in de fysieke wereld. Okay Bears gaat wereldwijde pop-up tentoonstellingen houden waarbij jij jouw digitale kunst kan voorstellen aan de hele wereld.  
Wie studio zegt, denkt meteen aan muziek. En jawel. Hoe een NFT-collectie kan bijdragen aan muziek? Een ijzersterke community waarbij alles kan en alles mag en waarbij chillen centraal staat, gaat gepaard met jamsessies. In de toekomst zal de community deze albums en jamsessies ook de wereld insturen via het streamingsplatform Spotify. Alleen maar chille beats en goede vibes!
De meest exclusieve merchandise vind je uiteraard in deze boutique. Koop hier je collectibles, je prints en vooral je ‘swag’. Iedereen met een Okay Bear kon meteen na mint zijn welkomstpakket claimen, een real-life pakket met tal van gadgets. Conceptuele en unieke prints zijn alleen beschikbaar voor Okay Bears. Wil je toch losgaan in deze boutique maar heb je geen Okay Bear? Gelukkig kan ook jij hier shoppen, enkel de minder zeldzame items weliswaar. Op deze manier krijgen ze meer brand awareness.
Echte leiders en experts ontstaan hier. Het platform brengt tech-lovers en blockchain enthusiasts samen in keynotes, conferenties en meet-ups. Dit is niet uitsluitend voor Okay Bear holders, maar ook voor NFT-partnerships. Dit zijn andere NFT-collecties die mee zullen bouwen aan het succes van Okay Bears. Deze events zullen zowel online, als in real-life plaatsvinden.
De virtuele wereld van Web3.0 is een revolutionaire ontwikkeling. Voor het eerst kunnen we als investeerder iets digitaal bezitten. Een virtueel item, een digitaal plaatje, dat exclusief van jou is. Waarbij veel van deze NFT-collectie louter een vorm is van digitale kunst, zien we steeds vaker dat er een symbiose komt tussen deze non-fungible tokens en de fysieke wereld. De Bored Ape Yacht Club was één van de eerste die dankzij deze NFT’s ook in de fysieke wereld tal van voordelen ging aanbieden.
Deze Okay Bears hebben ook een zeer duidelijke visie waarbij ze verder willen gaan dan enkel pronken met hun digitale kunst. Ze bouwen een solide community waarbij de nieuwe technologie van NFT’s onderdeel zijn van deze revolutie. Zoals ze zelf zeggen: ze bouwen een community, een heus merk dat centraal staat in de ontwikkeling van Web3 en dat de brug maakt met de fysieke wereld.
Met een minting price van 1.5 SOL en een floorprice van 108 Solana een paar dagen later, kunnen we natuurlijk luidop dromen over de verdere prijsontwikkeling van Okay Bears. De vergelijking maken is lastig omdat we inmiddels een jaar later zijn en steeds meer investeerders de weg hebben gevonden naar de wereld van NFT’s.
Als we kijken naar bovenstaande grafiek zien we dat de groei redelijk gestaag verliep. De minting price van Okay Bears steeg van 1.5 Solana naar maar liefst 108 Solana, dit op slechts 4 dagen na lancering. Dit is een stijging van x72. Wanneer we dezelfde groei bekijken met de BAYC zien we dat het team hier bijna 4 maanden over deed. Ondanks dat er veel is veranderd op één jaar tijd, kunnen we onszelf wel de vraag stellen of Okay Bears ooit de Bored Ape Yacht Club zal en kan inhalen.
Het hele team bestaat op 12 talenten met elk hun specialisme. We beperken ons hierbij tot de 4 onderstaande teamleden:
Kais is een multitalent in zowel grafisch ontwerp als branding. Met zijn ervaring en strategische aanpak hielp hij mee aan het uitbouwen van grote merken waaronder Unicef, Unilever en Greenpeace.
 
Een ingenieur van opleiding, maar het ontwikkelen en uitbouwen van Web3-communities staat nu centraal voor Suby. Hij heeft eerder gewerkt voor een strategisch ontwerpbureau dat zich behoudt met het ontwerpen en uitbouwen van toonaangevende NFT-projecten.
Geen Okay Bears zonder gelikte graphics. Rio heeft tal van ervaring, vooral in het gebied van gaming. Zo werkte hij onder andere aan Legends of Runeterra, Clash Royale en zelfs films zoals Cinderella.
 
Met een achtergrond in industrial design staat UX-design centraal. Hij heeft gewerkt aan tal van ontwerp- en creatieve projecten en webontwikkeling voor zowel startups als voor overheidsinstanties.
 
 
Dat de makers van Okay Bears met succes bouwen aan ijzersterke community is duidelijk. Zelfs vóór de lancering van deze 10.000 Okay Bears, waren er al meer dan 100.000 leden actief in hun Discord. Wetende dat je er slechts 2500 publieke mints waren, kan je je inbeelden dat de jacht op deze beren werkelijk ongezien was. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de hele collectie enkele minuten na lancering volledig was uitverkocht.
 
Bovenstaande aantallen zijn op moment van schrijven, 2 mei 2022.
Het is zeer lastig om op voorhand in te schatten of een NFT-collectie al dan niet succesvol wordt. Een roadmap is altijd veelbelovend, maar de vraag is of het team deze verwachtingen kan inlossen. Voorzichtig konden we zeggen dat de launch van Okay Bears er redelijk goed uitzag. Waarom? Ze willen een heuse community uitbouwen en zelfs al vóór de lancering heeft het project een Discord van maar liefst 100.000+ leden. En een rijkelijk gevulde whitelist van 7500 waarbij de community moest delen, liken en retweeten, zorgde natuurlijk voor een tsunami van content op Twitter. En de resterende plaatsen voor de publieke mint? Slechts 2500 plaatsen voor een community van meer dan 100.000 leden? Dat was een gevecht der titanen.
Daarnaast zien we dat steeds meer NFT-investeerders de weg vinden naar andere platformen dan OpenSea om op deze manier de torenhoge gasfees te ontwijken. Deze tendens, in combinatie met een ijzersterk team, goede skills én een bewonderingswaardige ‘blueprint’ maakt van Okay Bears echt een one-of-a-kind Solana NFT-collectie. Gaat het ooit concurreren met de prijzen van de Bored Ape Yacht Club? De tijd zal het uitwijzen!
Heb jij nog vragen over Okay Bears of over Solana NFT’s? Vraag het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep waar we inmiddels met meer dan 100.000 leden zijn! Het antwoord op een vraag over crypto vind je ook makkelijk bij onze FAQs. Verder kun je ook veel informatie vinden door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.

Starten met NFT’s en geen idee waar je moet beginnen?
Kom dan naar onze Gratis NFT Training!
Bekijk hier wat je gaat leren!
 
 
 
Met tips over hoe jij jouw geld beschermt in onzekere tijden!

Downloaden!
Leer hoe je begint met Bitcoin en andere cryptomunten!
Geen kennis, ervaring of kapitaal nodig!


Schrijf je in!
Ontvang tips, belangrijke artikelen en veelbelovende cryptomunten met ons gratis abonnement!
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen, Crypto Mastery en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

© 2017-2022 | AllesOverCrypto

source