Algorand nieuwe sponsor FIFA WK 2022 in Qatar, stijging van 15% – BTC Nieuws

Home » Algorand nieuwe sponsor FIFA WK 2022 in Qatar, stijging van 15% – BTC Nieuws
Algorand nieuwe sponsor FIFA WK 2022 in Qatar, stijging van 15% – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Het Algorand-netwerk heeft een deal getekend om de officiële blockchainpartner te worden van de 2022 FIFA World Cup in Qatar. Daarnaast wordt het ook de partner van de 2023 vrouwen World Cup in Australië en Nieuw-Zeeland.
Dit nieuws is meteen terug te zien in de koers van Algo, de bijbehorende munt van het netwerk. Hieronder de koers van de afgelopen 24 uur. De tijd is ingesteld op Zuid-Oost Azië, 5 uur later dan in Nederland.
Zo rond 7 uur lokale tijd werden de meeste traders in Azië wakker, want de koers schoot omhoog. Mocht je in Nederland of België ALGO-FOMO hebben, de munt is te koop via de crypto-app BLOX.
Algorand zal de mondiale voetbalbond FIFA helpen bij het ontwikkelen van zijn digitale strategie, inclusief een officiële door blockchain ondersteunde wallet-oplossing. Het nieuws werd via Twitter bekend gemaakt, en staat ook op de website van de FIFA. Crypto.com, een crypto-exchange, is één van de officiële crypto-sponsors van de Qatar World Cup.
BREAKING: @FIFAcom has announced #Algorand will become the official blockchain of FIFA, empowering the global football community with cutting-edge, sustainable technology. Read more ? https://t.co/LTTUqGNLNA @FIFAWorldCup #FIFAWorldCup pic.twitter.com/LuEFTY3WK6
FIFA Chief Business Officer Romy Gai op de website van de voetbalbond: “Deze aankondiging is een opwindend moment voor FIFA, aangezien het officieel de wereld van blockchain betreedt en de kansen die dit biedt voor verschillende toepassingen. Bij FIFA moeten we er constant naar streven om de meest geavanceerde, duurzame en transparante manieren te vinden en te verkennen om de inkomsten te verhogen om de wereldwijde voetbalontwikkeling te blijven ondersteunen. Algorand is duidelijk een toekomstgerichte, innovatieve partner die ons kan helpen deze doelen te bereiken.”
Het is bijzonder dat de FIFA het woord transparant in de mond neemt, zeker met het WK in Qatar in het verschiet. Algorand is namelijk de eerste in de VS gevestigde sponsor van het WK voetbal sinds 2011, na tientallen jaren van corruptiegerelateerde onderzoeken door de VS.
Er gaan geruchten dat zowel Rusland en Qatar de bonden van veel andere landen hebben omgekocht om voor hun te stemmen.
Naar eigen zeggen helpt Algorand organisaties in finance, gaming, muziek, kunst en de sportwereld die de digitale mogelijkheden van Web3 willen gebruiken als een manier om groei, inclusiviteit, transparantie en innovatie op een milieuvriendelijke manier te bewerkstelligen. Wellicht dat via de wallet van Algorand voetballiefhebbers tickets en NFT’s kunnen kopen.
In ander Algorand nieuws: het bedrijf Flare is gespecialiseerd in het bouwen van bruggen tussen blockchains. Wellicht ken Flare nog van hun werk met Ripple. Ze hebben van Algorand minimaal 1 miljoen dollar ontvangen om een brug met Bitcoin mogelijk te maken.
? Very excited to announce:

We are building a #Bitcoin Bridge for @Algorand!?

✅ Safely delivering #Bitcoin to Algorand
✅ Engineering a $BTC FAsset
✅ Integrating consensus to enhance bridge security
✅ Receiving 7-figure Supagrant #Flare $FLRhttps://t.co/WU24tRe0KV
Flare kondigde de samenwerking aan in bovenstaande tweet. Hierin worden de vier belangrijkste pijlers gedeeld:
Deze nieuwe brug zal worden gebouwd met behulp van Flare’s protocollen: de Flare Time Series Oracle (FTSO) en de State Connector.
Sean Rowan, de directeur van Flare zegt op de website:
“We hebben enorm veel respect voor het Algorand-team en zijn verheugd om een veilige en betrouwbare brug te ontwikkelen voor het Algorand-ecosysteem. Het simpele feit is dat bestaande benaderingen van overbrugging keer op keer onbevredigend zijn gebleken. De nieuwe aanpak van Flare is een heel andere manier, vanaf de grond opgebouwd in plaats van gebaseerd op bestaande overbruggingstechnologie, en zal een doorbraak betekenen in veilige, gedecentraliseerde interoperabiliteit tussen alle ketens.”
Het idee is niet nieuw en wordt op andere manieren al toegepast op verschillende blockchains. De meeste liquiditeit in crypto zit in bitcoin en ontwikkelaars van andere blockchains willen dit gebruiken voor hun eigen projecten. Zo is het al mogelijk om zogenaamde wrap-bitcoins te gebruiken voor defi-projecten op Ethereum. Flare zegt dan ook:
”Dit is ook het perfecte moment om officieel te bevestigen dat BTC zal worden toegevoegd als een FAsset on Flare (FBTC). BTC-houders kunnen hun tokens aan het werk zetten in DeFi, NFT, Metaverse en andere Web3-applicaties.”
Handel in ALGO op BLOX. Maak een account aan met vouchercode BTC2022 en je krijgt 10 euro om mee te handelen. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.
Geef mij 10 euro
Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.
Bezoek mijn Linkedin

btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source