Ook Spotify onderzoekt de NFT-markt – Adformatie

Home » Ook Spotify onderzoekt de NFT-markt – Adformatie
Ook Spotify onderzoekt de NFT-markt – Adformatie

Spotify zoekt nieuw personeel om aan projecten te werken rondom ‘Web 3’, een verzamelnaam voor nieuwe (software)oplossingen van techbedrijven. Minstens drie vacatures zijn gespot door de Financial Times. Spotify zoekt senior-medewerkers met verstand van onder meer content, Web 3 en media voor zijn ‘Innovation and Market Intelligence’-team. 
De nieuwe personeelsleden kunnen bijdragen aan ‘Spotify Moonshots’; geheime en ambitieuze projecten waarvan het merendeel nooit het grote publiek bereikt. Spotify wil tegenover de Financial Times geen commentaar geven op de vacatures. 
De vacatureteksten wijzen ook op Spotify’s interesse in NFT’s, oftewel een Non Fungible Token. Dit is het bewijs van digitaal eigenaarschap, bijvoorbeeld op een afbeelding, virtueel verzamelobject of game. Een NFT wisselt via de blockchain van eigenaar en wordt zo betaald in cryptovaluta als Bitcoin of Ethereum. Deze valuta zijn te wisselen in euro’s. Steeds meer bedrijven ontwikkelen en verkopen NFT’s. In 2021 was de wereldwijde NFT-handel goed voor 15 tot 25 miljard dollar. De interesse daalt sinds eind 2021 wel. 
Wat Spotify met NFT’s wil doen, valt niet uit de vacatures op te maken. In 2019 zei Spotify-directeur Daniel Ek dat de muziekstreamingsdienst cryptovaluta wil inzetten om gebruikers te laten doneren aan artiesten, zonder tussenkomst van een bank. 
Voor het eerst in tien jaar ziet Netflix meer abonnees vertrekken dan komen, en dat leidt tot nadenken over een abonnement met advertenties.
Trends zie je niet alleen in de mode, ook op het gebied van winkelgedrag zie je verschillende trends. Benieuwd wat er is veranderd?
Google verandert zijn cookiebanner voor Europeanen na een uitspraak van de Franse toezichthouder. Cookies weigeren is nu eenvoudiger.
Zondag 8 mei aanstaande is het weer Moederdag. Benieuwd waar je als retailer op moet letten?
Core Web Vitals zijn dé rankingsfactor voor organische zichtbaarheid. Wat kun je hiermee als marketeer?
Voor het eerst in tien jaar ziet Netflix meer abonnees vertrekken dan komen, en dat leidt tot nadenken over een abonnement met advertenties.
Trends zie je niet alleen in de mode, ook op het gebied van winkelgedrag zie je verschillende trends. Benieuwd wat er is veranderd?
Google verandert zijn cookiebanner voor Europeanen na een uitspraak van de Franse toezichthouder. Cookies weigeren is nu eenvoudiger.

source