NFT service Bored Ape Yacht Club gehackt – XGN.nl

Home » NFT service Bored Ape Yacht Club gehackt – XGN.nl
NFT service Bored Ape Yacht Club gehackt – XGN.nl

Door Iwan Kok op dinsdag 26 april, 2022 om 17:00
Ben jij ook helemaal weg van NFT’s of Crypto dan moet je goed oppassen, de populaire NFT service Bored Ape Yacht Club heeft namelijk net een hack achter de rug. De exclusieve club heeft een hack ondervonden op hun Instagram, waar een post geplaatst was waar je een nieuwe ‘mint NFT’ zou kunnen halen. De link leidde naar een website die sprekend op die van Bored Ape leek. Zodra je daar een Aidrop-link zou aanklikken was het al mis.
In dit Twitter-draadje kan je zien om welke NFT’s het gaat. De hacker zou een bedrag hebben buitgemaakt van meer dan 2000 ETH (Ethereum), dat is omgerekend bijna 6 miljoen euro. Dit zou gebeurd zijn in enkele minuten, het gaat om ruim 150 plaatjes.
In een statement op Twitter zegt de Bored Ape Yacht Club dat de oorzaak van de hack nog onbekend is. Ze zeggen dat ze hun tweestaps-authenticatie op Instagram aan hadden staan en dat het dus tot nu toe onduidelijk is hoe de hackers op het account zijn gekomen. Ze zeggen ook direct de post verwijderd te hebben nadat ze zelf weer op het account konden. Bored Ape Yacht Club zegt verder alles gedaan te hebben om het account te beschermen.
Bored Ape zegt in hetzelfde Twitter thread dat zij niet af zullen stappen op de gedupeerde mensen. De gedupeerden kunnen contact opnemen via ighack@yugalabs.io. Ook zeggen ze dat ze nooit een bekendmaking zullen doen via Instagram, maar alleen maar via hun officiële site of via Twitter.
© 2005 – 2022 Alle rechten voorbehouden.

source