Nike, Inc. lanceert eerste virtuele sneakers met RTFKT – fashionunited.nl

Home » Nike, Inc. lanceert eerste virtuele sneakers met RTFKT – fashionunited.nl
Nike, Inc. lanceert eerste virtuele sneakers met RTFKT – fashionunited.nl

14 uur geleden
Mode
Nike, Inc. en metaverse-modebedrijf RTFKT hebben hun eerste gezamenlijke virtuele sneaker gelanceerd. De sneaker, een digitale uitvoering van de klassieke lage Nike Dunk-schoen, is sinds het weekend te vinden op de website van RTFKT en via NFT-marktplaats Opensea.
Een Youtube-filmpje, geplaatst door RTFKT, laat zien dat eigenaars hun virtuele sneakers kunnen voorzien van verschillende skins met uiteenlopende kleuren, prints, texturen en ornamenten. Nike en RTFKT hebben alvast acht verschillende skins uitgebracht, en de verwachting is dat er meer gaan volgen.
RTFKT is een relatief nieuw bedrijf, in 2020 opgericht door Benoit Pagotto, Chris Le en Steven Vasilev. RTFKT maakt gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van gaming engines, NFT’s, blockchain en augmented reality om virtuele producten en ervaringen te creëren. Nike, Inc. nam RTFKT in december 2021 over, met het doel het bedrijf verder te laten groeien en nieuwe mogelijkheden voor Nike te creëren in de digitale wereld.

source