Nft's van Ubisoft worden nauwelijks verhandeld – Gaming – Nieuws – Tweakers

Home » Nft's van Ubisoft worden nauwelijks verhandeld – Gaming – Nieuws – Tweakers
Nft's van Ubisoft worden nauwelijks verhandeld – Gaming – Nieuws – Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.
De nft’s die Ubisoft heeft toegevoegd aan Ghost Recon Breakpoint, worden vrijwel niet verhandeld. Dat blijkt uit analyses van de marktplaatsen waar Ubisoft mee samenwerkt. Spelers lijken weinig interesse te hebben in het experiment van de uitgever.
Twitter-gebruiker Liza Edwards merkte als eerste op dat er op de twee marktplaatsen waar Ubisoft mee samenwerkt, slechts 15 transacties zijn gedaan. De nft’s in Ghost Recon Breakpoint, die Quartz Digits worden genoemd door Ubisoft, zijn sinds 9 december beschikbaar. Het gaat om digitale items zoals skins, die als nft kunnen worden verhandeld. Ubisoft gaf spelers onder andere gratis items als ze meer dan 100 uur of 600 uur de game gespeeld hadden; die kunnen nu worden verhandeld.
Het Ubisoft Quartz-platform voor nft’s werkt op de Tezos-blockchain en alle handel in de Digits tot nu toe was goed voor een volume van 279 Tezos. Op het moment van schrijven vertegenwoordigt dat een waarde van zo’n 1049 euro. Een van de twee marktplaatsen waar Ubisoft mee samenwerkt is Rarible en op het moment van schrijven zijn daar tien Ubisoft Quartz-nft’s verkocht, waarvan vier aan één koper.
Axios-journalist Stephen Totilo dook verder in de transacties en schrijft op Twitter dat er op Rarible wel meer transacties dan verkopen zijn, maar die worden bijna allemaal door één account uitgevoerd. Volgens Totilo lijkt het erop dat een persoon Ubisoft-nft’s aan het hoarden is.
Ubisoft kondigde op 7 december aan een experiment te starten met nft’s in Ghost Recon Breakpoint. De uitgever noemt dat systeem Quartz en de digitale items zijn zogenaamde Digits. In Nederland en België zijn de nft’s van Ubisoft momenteel niet beschikbaar.
Het concept kreeg bij de aankondiging veel kritiek van spelers en de aankondigingsvideo op YouTube kreeg veel duimpjes naar beneden, waarna Ubisoft de video op unlisted zette. Volgens Kotaku hebben medewerkers van Ubisoft intern ook kritiek geuit op de komst van de nft’s. De top van Ubisoft blijft echter volhouden dat nft’s in games toekomst hebben. Ubisoft-ceo Yves Guillemot heeft volgens Kotaku medewerkers toegesproken en gezegd dat ‘nft’s slechts het begin zijn’. Volgens medewerkers van het bedrijf zat die speech vol met buzzwoorden als ‘metaverse’ en ‘web 3.0’.
Vorige week onthulde Stalker 2-ontwikkelaar GSC World ook plannen voor nft’s in die game, maar na een stortvloed van kritiek daarop van gamers krabbelde het bedrijf terug en werden alle plannen rondom de integratie van nft’s geschrapt.
Valve maakte in oktober bekend games die gebruikmaken van nft’s te weren van Steam. Epic-topman Tim Sweeney zei in september dat zijn bedrijf ook niet met nft’s aan de slag gaat omdat ‘de gehele sector momenteel een wirwar is van oplichting, interessante gedecentraliseerde techstichtingen en nog meer oplichting’.
Door Julian Huijbregts
Nieuwsredacteur
21-12-2021 • 11:49
207 Linkedin
vanaf € 9,30
Score: 3
Alles over dit product
Blockchaingames, nft's en meer
De zoektocht naar eigenaarschap op internet
[Reactie gewijzigd door VySio op 21 december 2021 12:17]
[Reactie gewijzigd door Khrome op 21 december 2021 13:25]
[Reactie gewijzigd door ennas7 op 27 december 2021 02:53]
[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 23 december 2021 14:47]
[Reactie gewijzigd door Khrome op 21 december 2021 22:21]
[Reactie gewijzigd door Khrome op 22 december 2021 16:42]
[Reactie gewijzigd door .oisyn op 21 december 2021 14:14]
[Reactie gewijzigd door JP8080 op 21 december 2021 21:16]
[Reactie gewijzigd door Wolfos op 21 december 2021 12:26]
[Reactie gewijzigd door BramT op 21 december 2021 13:26]
[Reactie gewijzigd door TheKmork op 21 december 2021 12:27]
[Reactie gewijzigd door SHiNeye op 21 december 2021 14:00]
[Reactie gewijzigd door TheKmork op 21 december 2021 12:57]
[Reactie gewijzigd door TheKmork op 21 december 2021 13:32]
[Reactie gewijzigd door TheKmork op 21 december 2021 13:48]
[Reactie gewijzigd door ennas7 op 27 december 2021 03:21]
[Reactie gewijzigd door geert1 op 21 december 2021 13:12]
[Reactie gewijzigd door JDx op 21 december 2021 12:41]
[Reactie gewijzigd door Rabb op 21 december 2021 12:51]
Op dit item kan niet meer gereageerd worden.
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True

source