Die bekende verveelde apen-NFT's verhullen een schimmige praktijk – BNR Nieuws

Home » Die bekende verveelde apen-NFT's verhullen een schimmige praktijk – BNR Nieuws
Die bekende verveelde apen-NFT's verhullen een schimmige praktijk – BNR Nieuws

Of luister via Spotify Apple Podcasts

De Bored Apes Yacht Club vormt het boegbeeld voor NFT’s, oftewel non-fungible tokens. De makers, Yuga Labs, lanceerden recent ook een eigen cryptomunt, de ApeCoin. Maar wie krijgen die vooral, en welke plannen gaan daarachter schuil?
Bezitters van de ApeCoin krijgen ook inspraak in de ApeCoin DAO, de ‘decentrilized autonomous organisation’ die mede bepaalt wat Yuga Labs doet. Die tokens zijn echter grotendeels in handen van de vroege investeerders in de Bored Ape Yacht Club. Wat gebeurt hier nou allemaal?
Daarover praten we met tech-trendwatcher Jarno Duursma, onze co-host van deze week.
Digital Markets Act en onze data
De Digital Markets Act moet als pakket nieuwe Europese wetgeving de macht van techreuzen flink aan banden leggen. Afgelopen week kreeg die groen licht in Brussel. Vooral Google, Amazon, Facebook-moederbedrijf Meta, Apple en Microsoft kunnen hun borst natmaken.
Maar: wordt hun macht écht aangetast? En wat gaan wij daarvan merken? Dat bespreken we met onafhankkelijk tech-ondernemer Bert Hubert.
Apple-producten zoals de iPhone leasen
In ‘Laat mij maar even’ beschouwt BNR’s techkenner Ben van der Berg mogelijkheid om op steeds meer tech-zaken een abonnement te nemen, waaronder straks ook de iPhone van Apple.
We moeten kunstwerken 3D-scannen en printen om ze te behouden
Amsterdam is nu een stratencircuit in Mario Kart
Schaal van Hebben | Meeting Owl Pro

source