Oekraïense overheid drijft cryptodonaties op met NFT-veiling – Business AM – NL

Home » Oekraïense overheid drijft cryptodonaties op met NFT-veiling – Business AM – NL
Oekraïense overheid drijft cryptodonaties op met NFT-veiling – Business AM – NL

Hoofdpagina » Oekraïense overheid drijft cryptodonaties op met NFT-veiling
Om geld in te zamelen tijdens de Russische invasie, heeft de Oekraïense overheid een NFT-platform gelanceerd. Op ‘Meta History: Museum of War’ kunnen geïnteresseerden de non-fungible tokens kopen. Alle opbrengsten van de veilingen gaan rechtstreeks naar de Oekraïense overheid, het leger en de burgers.
Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie zet al langer in op crypto om geld in te zamelen tijdens de oorlog. Op die manier zou de Oekraïense overheid sinds het begin van de invasie al tot 65 miljoen dollar (ongeveer 59,2 miljoen euro) hebben ingezameld.
Om de steun verder uit te breiden, zet het ministerie nu in op non-fungible tokens (NFT’s). Op de website ‘Meta History: Museum of War‘ kunnen NFT-verzamelaars de digitale kunstwerken kopen om zo de Oekraïense overheid te steunen in de oorlog tegen Rusland. De NFT’s zelf vormen een chronologische tijdlijn van de Russische invasie.
Dag per dag wordt de verloop van de oorlog naverteld volgens officiële nieuwsbronnen, de NFT’s staan symbool voor de gebeurtenissen en zijn door zowel Oekraïense als internationale kunstenaars gemaakt. Het doet denken aan de kruisweg van Jezus die traditioneel in kerken terug is te vinden.
Het doel van de veiling is volgens het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie “om de herinnering aan de werkelijke gebeurtenissen van deze tijd te bewaren, om waarheidsgetrouwe informatie te verspreiden in de wereldwijde digitale gemeenschap en om donaties in te zamelen voor steun aan Oekraïne.”
Eerder deze maand liet Oekraïens minister van Digitale Transformatie Alex Bornyakov weten dat de overheid met het geld uit de cryptodonaties kogelvrije vesten, maaltijden, helmen, medicijnen en ander materiaal heeft kunnen aankopen voor haar legertroepen.
Crypto assets proved extremely helpful in facilitation of funding flows to the Amed Forces of Ukraine. Huge thanks to everyone who donated to the Crypto Fund of Ukraine.

Each and every helmet and vest bought via crypto donations is currently saving Ukrainian soilders' lives. pic.twitter.com/CghDmXEcJG
(mah)

source