NFT-verkoop van Jack Dorsey's eerste tweet is geen succes: 48 miljoen dollar gevraagd, nog geen 7.000 dollar geboden – De Morgen

Home » NFT-verkoop van Jack Dorsey's eerste tweet is geen succes: 48 miljoen dollar gevraagd, nog geen 7.000 dollar geboden – De Morgen
NFT-verkoop van Jack Dorsey's eerste tweet is geen succes: 48 miljoen dollar gevraagd, nog geen 7.000 dollar geboden – De Morgen


Crypto-ondernemer Sina Estavi worstelt om een NFT (non-fungible token) van de eerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey’s te verkopen, nadat hij miljoenen heeft neergeteld om het token in de eerste plaats te kopen.
Estavi telde in maart vorig jaar 2,9 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) neer voor de NFT. “Ik denk dat mensen jaren later de echte waarde van deze tweet zullen inzien, net als het schilderij van Mona Lisa,” zei hij toen.
NFT’s, of non-fungible tokens, zijn unieke certificaten die eigendom bewijzen van digitale activa zoals ruilkaarten, muziek, afbeeldingen, of zelfs tweets zoals die van Dorsey. Het totale verkoopvolume van NFT’s is het afgelopen jaar opgelopen tot 25 miljard dollar, omdat heel wat artiesten, investeerders en ondernemers proberen munt te slaan uit de hype.
Estavi veilde de NFT van de tweet de voorbije dagen voor maar liefst 48 miljoen dollar. Het hoogste bod dat hij ontving was echter amper 2,2 ether, aan de huidige koers is dat ongeveer 6.856 dollar (6.331 euro).
Dat is slechts 0,2 procent van de som die hij zelf betaalde. Zijn voorspelling komt met andere woorden voorlopig niet uit. De hoogste biedingen komen niet eens in de buurt van het bedrag dat hij betaalde, veel minder van het bedrag dat hij ervoor wilde hebben.
Ze hadden niets met crypto, maar deze dertigers werden multimiljardairs dankzij digitale prentjes
Hij vertelde CoinDesk en de BBC dat hoewel de deadline die hij had gesteld voorbij was, hij misschien een “goed bod” zou accepteren of het misschien nooit zou verkopen. “Ik denk dat de waarde van deze NFT veel groter is dan je je kunt voorstellen en wie het wil kopen moet het waard zijn,” vertelde hij aan de BBC.
Hoewel Estavi het digitale recht op Dorsey’s tweet bezit, is die nog steeds publiek toegankelijk voor iedereen die het internet kan gebruiken.
Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u “Accepteer alles”. U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor “Cookies accepteren van sociale media” aan.
Zoeken op auteur, titel of onderwerp
We horen graag uw mening
Raadpleeg de tv-gids van De Morgen
Met uw account
Beheer uw gegevens, verhuis-, vakantie- en bezorgservices
Hier kunt u notificaties beheren
Test uw kennis en speel uitdagende puzzels en games
Wij helpen u graag verder
Alles wat u kunt verwachten binnen deze site
Bepaal zelf welk nieuws u ontvangt
Bepaal zelf welk nieuws u ontvangt
Lees de digitale versie van de papieren krant
Kortingen op films, series, boeken en meer
Voor als u belangrijke informatie met De Morgen wilt delen

Uitleg over uw rechten en de regels
Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app
We zijn open over wat we met uw gegevens doen
Beheer uw privacy instellingen
Neem een abonnement op De Morgen
Op alle artikelen, foto’s en video’s op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto’s of video’s op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234

source