NFT-eigenaar verliest compleet vermogen in één muisklik – Manners Magazine

Home » NFT-eigenaar verliest compleet vermogen in één muisklik – Manners Magazine
NFT-eigenaar verliest compleet vermogen in één muisklik – Manners Magazine

De NFT-craze is nog steeds volop bezig en dagelijks duiken er succesverhalen op. Slimme cryptobeleggers, creatievelingen of regelrechte mazzelpikken die bakken met geld verdienen aan het handelen in NFT’s. Toch gaat het ook weleens mis. Een klein slippertje kostte de eigenaar van EtherRock #44 meer dan een miljoen dollar.
Een pijnlijke vergissing. Zeker omdat verkoper Dino Dealeraangeeft zijn complete vermogen in de digitale steen had zitten. EtherRocks zijn digitale stenen die miljoenen waard zijn.
Een actie met verstrekkende gevolgen. Eén verkeerde muisklik was genoeg om zijn financiële onafhankelijkheid de das om te doen. Wat was er namelijk aan de hand? De bedoeling was om de EtherRock #44 NFT aan te bieden voor 444 Ethers (ETH). Omgerekend hebben we het dan over zo’n 1,2 miljoen Amerikaanse dollars. Toch ging het faliekant mis.
How's your week?
Mine? I just erroneously listed @etherrock #44 for 444 wei instead of 444 eth?‍♂️
Bot sniped it in the same block and trying to flip for 234 eth
In one click my entire net worth of ~$1 million dollars, gone
Is there any hope?
Am I GMI?
Can snipers show mercy? pic.twitter.com/yq9Itb2Ukb
— Rock dust ? (@dino_dealer) March 10, 2022

Per ongeluk bood de NFT-eigenaar het kavel aan voor 444 Wei-Ether, een token die maar een fractie waard is van een gewone Ether en normaliter bedoeld is om transactiekosten te dekken. Om een beeld te schetsen: 1 Ether staat gelijk aan 1,000,000,000,000,000,000 Wei. 444 Wei brengt dus weinig brood op de plank.
Helaas voor de NFT-verkoper kreeg een bot direct in de smiezen dat er een koopje op de markt was verschenen. Zo’n geniepige bot is constant op zoek naar NFT’s die ver beneden de bodemprijs worden aangeboden. In dit geval dus bingo! Voordat de verkoper zijn fout kon herstellen, was de NFT al van eigenaar gewisseld.
Het verdriet was groot en Dino Dealer twitterde wanhopig over zijn pijnlijke actie. Hij heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven. Op de blote knietjes eindigt hij zijn tweet met de vraag of de nieuwe eigenaar genade wil tonen. Zouden zijn gebeden worden verhoord? Die kans lijkt klein. De nieuwe eigenaar probeerde zijn kersverse aanwinst direct te slijten voor 234 Ether.
OK crypto customer service is very friendly and responsive, who'd have thought?
/s pic.twitter.com/XMrttflisL
— Rock dust ? (@dino_dealer) March 10, 2022

De kans dat Dino Dealer zijn geliefde EtherRock #44 ooit nog terugkrijgt, lijkt klein. Maar niet getreurd, want in cryptoland komen altijd weer nieuwe buitenkansjes voorbij. Je moet ze alleen zien te vinden. Of ontwerp zelf een NFT-collectie als je een creatief idee hebt. Geen garantie op succes, maar wel een leuk tijdverdrijf.
Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.
Geld & Carrière Vandaag, 17:24
Geld & Carrière Vandaag, 15:28
Investeren & Beleggen Vandaag, 10:41
Investeren & Beleggen Gisteren, 15:12
Discovery+ Gisteren, 11:21
Banen en Salaris Gisteren, 09:14
Rijk en Beroemd 20 apr 2022, 08:39
Geld & Carrière 19 apr 2022, 11:01
Crypto 18 apr 2022, 14:14
Geld & Carrière 18 apr 2022, 09:12
Geld & Carrière 18 apr 2022, 06:26
Voetbal 16 apr 2022, 09:14
© 2022 Manners Magazine. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta

source