Met NFT's het Braziliaanse Amazonewoud beschermen – Business AM – NL

Home » Met NFT's het Braziliaanse Amazonewoud beschermen – Business AM – NL
Met NFT's het Braziliaanse Amazonewoud beschermen – Business AM – NL

Hoofdpagina » Met NFT’s het Braziliaanse Amazonewoud beschermen
Het Braziliaanse bedrijf Nemus biedt een nieuwe manier aan om het behoud van het Amazonewoud te financieren. Met de verkoop van NFT’s kunnen kopers specifieke delen van het regenwoud financieel onderhouden. Daadwerkelijke grond wordt er echter niet verkocht.
Op vrijdag begon Nemus met de verkoop van de NFT’s die specifieke delen van het woud vertegenwoordigen. De opbrengsten worden gebruikt voor het behoud van bomen, het herstel van kaalgekapte gebieden en het bevorderen van duurzame ontwikkelingen. Zo ondersteunt het project het oogsten van acai-bessen en pecannoten door lokale rurale gemeenschappen.
Het Braziliaanse bedrijf bezit moment zo’n 415 vierkante kilometer regenwoud. De percelen die kunnen worden gesponsord variëren in grootte, van een kwart hectare tot 81 hectare. De kleinere gebieden worden verkocht voor 150 dollar, terwijl voor de grotere de prijzen kunnen oplopen tot 51.000 dollar. In totaal hoopt de oprichter van Nemus, Flavio de Meira Penna, zo’n 4 miljoen dollar op te halen, om zo nog eens 41.000 hectare grond te kopen. 
Slowly at first, then all at once… ???https://t.co/2HCbBTG4hq @CNN
Houders van de tokens zullen het land niet zelf bezitten, maar hebben de toegang tot belangrijke informatie over het behoud van de gebieden, zoals satellietbeelden, licenties en andere documenten. Elke token wordt geleverd in de vorm van unieke illustraties van een plant of dier uit de Amazone. 
Critici hebben de waarde van NFT’s voor milieubehoud echter in twijfel getrokken, omdat de tokens gebruikmaken van de blockchaintechnologie en daarmee rekenkracht vereisen. Hierdoor neemt de vraag naar energie toe. Penna verwierp deze aanname door te stellen dat het behoud van het bedreigde natuurgebied van de Amazone veel groter is dan de milieukosten van NFT-transacties.
Onderwijl gaat de ontbossing van het Amazonewoud onverstoord door. Van 1 tot 21 januari werd een gebied zes keer zo groot als Manhattan gekapt, aldus het Braziliaanse nationale ruimte-onderzoeksinstituut INPE. Milieuactivisten verwachten dat het komende jaar het meest verwoestende zou worden voor het Braziliaanse Amazonegebied, waar de ontbossing enorm is toegenomen sinds president Jair Bolsonaro in 2019 aantrad.
(mah)

source