Meequizzen tijdens Koningsdag: versla de koning en koningin – 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Home » Meequizzen tijdens Koningsdag: versla de koning en koningin – 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Meequizzen tijdens Koningsdag: versla de koning en koningin – 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Een primeur tijdens Koningsdag in Maastricht: televisiekijkend Nederland kan tijdens Koningsdag een quiz meespelen via een QR-code op het televisiescherm.
Het koninklijk paar zal tijdens Koningsdag ook de quiz spelen, waardoor Nederlanders als het ware tegen koning Willem-Alexander en koningin Máxima spelen.
Maastrichts leesplankje
Speciaal voor Koningsdag is er een nieuw ‘Maastrichts leesplankje’ gemaakt. Het koninklijk paar zal afbeeldingen te zien krijgen van verschillende voorwerpen, en moet dan raden welk Maastrichts woord daarbij hoort. De spelers thuis krijgen op dat moment precies dezelfde voorwerpen voorgeschoteld.
Lees ook: Koninklijk paar komt al even sfeerproeven in Maastricht
Prijs
De online variant van de quiz is ontwikkeld door Brightlands Smart Services campus in Heerlen. Volgens Yanick Dols hebben er ongeveer vijftien mensen aan gewerkt. “Er is ook een prijs. Die wordt verloot onder de deelnemers. Onder alle spelers wordt er één speciale sleutel verloot.” Deze sleutel wordt 3D-geprint en geeft toegang tot een NFT (Non-Fungible Token), een uniek digitaal item die geregistreerd wordt op de naam van de winnaar.
We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: op woensdag 27 april viert Limburg Koningsdag in Maastricht, en L1 is er de hele dag live bij. Onze verslaggevers zijn vanaf 6.00 uur in de ochtend op pad om live verslag te doen op L1 TV, L1 Radio en 1limburg.nl.
De hele maand april staat L1 in het teken van de Limburgse film. We trakteren je op mooie speelfilms, kleine amateurpareltjes en (korte) films van aanstormend talent. Ook is er uitgebreid aandacht voor de zesde editie van het Limburg Film Festival, dat van 21 tot en met 24 april plaatsvindt in Venlo.
Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.
Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!
Adres: Ambyerstraat Zuid 77 B, 6226 AW Maastricht
© 2022 – 1Limburg of gelieerde bedrijven

   

source