YouTuber Kwebbelkop start eigen NFT-platform – Adformatie

Home » YouTuber Kwebbelkop start eigen NFT-platform – Adformatie
YouTuber Kwebbelkop start eigen NFT-platform – Adformatie

De Nederlandse YouTuber Kwebbelkop (Jordi van den Bussche) start met zakenpartners een platform waarop gebruikers op grote schaal NFT’s kunnen maken en verkopen. Kwebbelkop heeft bijna vijftien miljoen abonnees op YouTube en publiceert Engelstalige video’s waarin hij videogames speelt en bespreekt. Het NFT-platform, genaamd LaunchMyNFT, laat consumenten ‘willekeurig gegenereerde NFT’s creëren en direct te verkopen’ op bestaande NFT-handelswebsites. LaunchMyNFT verdient hier geld aan en brengt ook een eigen token uit ($Mynft) die consumenten kunnen kopen voor extra’s op LaunchMyNFT. 
Een NFT is een Non-Fungible Token, oftewel het bewijs van eigenaarschap op een digitaal kunstwerk. Dat kan een nieuwsfoto of een kunstwerk zijn, maar ook door merken ontwikkelde grafische afbeeldingen. NFT’s verwisselen van eigenaar via betalingen in cryptovaluta als Ethereum. NFT’s wonnen in de loop van 2021 redelijk plotseling aan populariteit. Recent marktonderzoek wijst uit dat de vraag naar en prijzen van NFT’s inmiddels daalt
Adformatie publiceerde vorig jaar een achtergrondartikel over de zin en onzin van NFT’s
Eén van de kenmerken van NFT’s is dat zeldzame exemplaren in de regel meer geld opbrengen dan NFT’s waar er veel van zijn. Exclusiviteit drijft de prijs op, net als met fysieke kunst. Mede om die reden laten bestaande NFT-platformen gebruikers één NFT tegelijk maken. LaunchMyNFT pakt het radicaal anders aan en laat gebruikers tienduizend NFT’s tegelijk maken. Dat gaat relatief makkelijk omdat het platform visuele input van de consument gebruikt om willekeurige NFT’s te creëren. 
De consument kan die NFT’s vervolgens te koop aanbieden, ook op alternatieve NFT-platformen. Kwebbelkop zegt zijn platform twee maanden getest te hebben met ruim honderdduizend gebruikers. Zij hebben in die periode één miljoen NFT’s gemaakt. Het handelsvolume bedraagt inmiddels honderdduizend dollar per dag, aldus de YouTuber in een persbericht. Ter vergelijking: honderdduizend dollar is een gangbare prijs voor één zeldzamere NFT. 
Update 24 januari: LaunchMyNFT meldt dat Binance Labs en Animoca Brands géén investeerders zijn. De twee bedrijven zijn volgens LaunchMyNFT per ongeluk genoemd in het persbericht. Hieronder vervolgt het originele bericht.
Kwebbelkop heeft het platform LaunchMyNFT opgezet in samenwerking met ondernemers Suraj Patel en Christopher R. Dawe. De drie zeggen via een gesloten verkoop van tokens bijna twee miljoen dollar opgehaald te hebben en steun te krijgen van bekende cryptovalutabedrijven als eToro en Binance Labs.
De flitsende aankondiging van het platform kan niet alleen op enthousiasme rekenen. Een deel van de YouTube-fans van Kwebbelkop uit zich op het videoplatform kritisch over diens keuze om te ondernemen in de NFT-wereld. Zij zien niets in het idee om eenvoudig heel veel NFT’s te maken of maken zich zorgen dat Kwebbelkop handelen in digitale tokens gaat aanprijzen in zijn YouTube-video’s, die vooral veel minderjarige kijkers trekken. 
Toezichthouder AFM is bezorgd over influencers die zich op verschillende manieren uitspreken over investeren in cryptovaluta en merkt dat een deel van de influencers zich niet aan de wet houdt.
Kwebbelkop gaf onlangs een rondleiding door zijn nieuwe, vijf miljoen euro kostende penthouse in Amsterdam.
Creators Boom, Demollin en Camman openen samen met Thuisbezorgd.nl een pop-up restaurant ter ere van Veganuary. Ook chef Peter Gast helpt.
De influencer en ondernemer verkoopt eigen producten en geeft cadeautips. Daar zitten verrassend veel Amazon-producten bij.
Bekende voetballers kopen en verkopen voetbalplaatjes van zichzelf en teamgenoten, mogelijk met voorkennis. De KNVB vindt dat geen probleem.
De financieel toezichthouder onderzocht meer dan 150 influencers die zich specifiek uitspreken over beleggen in bijvoorbeeld crypto.
B2B-Influence is een slapende reus die in 2022 het woord ‘ontwrichting’ een nieuwe betekenis geeft en sales zal bevorderen.

Creators Boom, Demollin en Camman openen samen met Thuisbezorgd.nl een pop-up restaurant ter ere van Veganuary. Ook chef Peter Gast helpt.
De influencer en ondernemer verkoopt eigen producten en geeft cadeautips. Daar zitten verrassend veel Amazon-producten bij.
Bekende voetballers kopen en verkopen voetbalplaatjes van zichzelf en teamgenoten, mogelijk met voorkennis. De KNVB vindt dat geen probleem.

source