Prijs van 0x stijgt met 50% door Coinbase NFT-partnerschap – Newsbit.nl

Home » Prijs van 0x stijgt met 50% door Coinbase NFT-partnerschap – Newsbit.nl
Prijs van 0x stijgt met 50% door Coinbase NFT-partnerschap – Newsbit.nl

Newsbit
Home » Exchange Nieuws » Prijs van 0x stijgt met 50% door Coinbase NFT-partnerschap
ZRX, de munt van het 0x-protocol, is enorm in waarde gestegen na de aankondiging van zijn samenwerking met Coinbase NFT.
De prijs van de ZRX-token heeft vandaag zijn hoogste punt in 5 maanden tijd bereikt met een prijs van $1,18. Dit kwam mede door de aankondiging van een belangrijke samenwerking met de crypto exchange Coinbase. De 0x koers verhandelde eind november 2021 voor het laatst op dit niveau. Ondanks dat de koers in de loop van de dag weer wat teruggezakt is, is de koers nog altijd met meer dan 30% gestegen.
De enorme koersstijging van de munt volgt op nieuws dat 0x Labs zou gaan samenwerken met Amerika’s grootste crypto exchange Coinbase. Volgens de blogpost van het bedrijf heeft Coinbase het 0x-protocol geselecteerd om zijn nieuw gelanceerde sociale NFT-marktplaats van stroom te voorzien. Het protocol biedt lagere transactiekosten in vergelijking met andere concurrerende chains.
“Met krachtige multi-chain NFT-swapondersteuning en de meest krachtige functieset van elk NFT-uitwisselingsprotocol, was 0x de voor de hand liggende keuze om de nieuwe markt aan te drijven. Aangezien 0x Protocol v4 tot 54% meer gas-efficiënt is, zullen gebruikers van de Coinbase-marktplaats profiteren van lage kosten.” Aldus 0x Labs.
0x is een open-source, gedecentraliseerd exchange protocol (DEX) gemaakt door 0x Labs. Het project maakt de peer-to-peer exchange van tokenized assets mogelijk. Dit doet het over een groeiend aantal blockchains, waaronder Polygon, BNB Chain, Avalanche en Fantom.
Eerder dit jaar lanceerde het v4 van zijn protocol. Hierdoor werden swaps tussen NFT’s mogelijk. Net als bij traditionele token-swaps, laten NFT-swaps gebruikers het ene digitale verzamelobject inruilen voor het andere.
Volgens 0x Labs hebben zijn smart contracten ingebouwde voordelen. Voorbeelden hiervan zijn 54% lagere gaskosten, royalty’s voor makers, gratis niet-bewarende vermeldingen op 0x-gebaseerde NFT-marktplaatsen en meer.
“We zijn verheugd dat Coinbase 0x gebruikt om hun nieuwe sociale marktplaats voor NFT’s van stroom te voorzien. We anticiperen dat deze lancering een enorme golf van nieuwe gebruikers in de blockchain wereld zal ontgrendelen”. Aldus Will Warren, mede-oprichter en co-CEO van 0x Labs.
Coinbase NFT ging woensdag live in een gelimiteerde bèta versie. In eerste instantie kan het alleen worden gebruikt met wallets voor zelfbewaring, zoals Coinbase Wallet, MetaMask en wallets die het WalletConnect-protocol ondersteunen.
In de toekomst is de exchange van plan om NFT-bewaardiensten te lanceren en gebruikers NFT’s te laten kopen met een Coinbase-account of een creditcard.

source