PowNed wil NFT-collecties gaan verkopen – Emerce

Home » PowNed wil NFT-collecties gaan verkopen – Emerce
PowNed wil NFT-collecties gaan verkopen – Emerce

PowNed onderzoekt of er onder zijn achterban interesse is om NFT’s van de publieke omroep te kopen. Er wordt gedacht aan drie verschillende, thematische collecties met typische PowNed-beelden.
De omroep haakt met zijn PowNFT’s in op de populariteit die er heerst rondom eigendomsbewijzen van digitale media. In de kunst-, mode-, game- en mediawereld heerst onder makers en cryptofans een kleine rage rondom dit thema.
Makers zien het als een nieuwe mediatype waarvan ze de mogelijkheden en grenzen willen verkennen. Bijster veel publiek aan de consumentenzijde is er nog niet. Het zijn veelal vroege cryptospeculanten die iets nieuws zoeken. Aan de andere kant zijn er financieel speculanten die in NFT’s een nieuw verdienmodel zien: vroeg kopen voor een kleine prijs, later duur van de hand doen.
PowNeds rol is niet helder. Aan de ene kant giet het eigen intellectueel eigendom in een nieuw jasje en wil stukjes auteursrecht op beelden verkopen. Aan de andere kant zit een financieel gezicht. De site bij de PowNFT’s vertelt: “Naast je eigen wallet help je ook omroep PowNed een handje. Zo kunnen we in de toekomst nog meer mooie content produceren.” Impliciet worden NFT’s aangewezen als een nieuwe bron van inkomsten.
PowNed speelt in zijn campagne op de emotie van zijn achterban. Het houdt een wortel van speculiatief financieel gewin voor de neus met termen als: ‘Kans op een Lambo?’ en ‘Als mijn PowNFT’s naar de maan gaan trakteer ik mezelf op een schandalig luxe vakantie met een privéjacht’.
BNR vroeg wat het Commissariaat voor de Media hiervan vindt. De toezichthouder weet van niets.
NFT staat nog in zijn kinderschoenen, persoonlijk denk ik dat er zeker markt voor bepaalde zaken is. Maar er wordt ook heel veel onzin aangeboden op het moment. We gaan het zien, misschien horen we er over een jaar niks meer van.
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
Omroep Powned, dat zich al geruime tijd alleen online manifesteert, is in gesprek met WNL over samenwerking, maar sluit ook een fusie met BNNVara niet uit. ‘Misschien is het…
Voorzitter Dominique Weesie van PowNed verwacht dat zijn omroep over vijf jaar enkel nog via internet uitzendt. Reden: bereik en kosten.
Omroep in spé PowNed van GeenStijl heeft ook veel stemmers bij de SP, zo bemerkten de oprichters tot hun verbazing.
Alle rechten voorbehouden © Emerce

source