NFT’s van Thierry Baudet geflopt – de Kanttekening

Home » NFT’s van Thierry Baudet geflopt – de Kanttekening
NFT’s van Thierry Baudet geflopt – de Kanttekening

Binnen 24 uur zijn de speciale NFT’s – een soort cryptoplaatjes die draaien op blockchaintechnologie – van Thierry Baudet weer offline gehaald door NFT-marktplaats OpenSea.
Eergisteren lanceerde Forum voor Democratie met veel fanfare de ‘Baudet vs. Schwab’-NFT’s. Op deze digitale plaatjes is Baudet te zien in een boksduel met Klaus Schwab, de voorzitter van het World Economic Forum. Schwab wordt door FvD wordt beschuldigd van het opzetten van een wereldwijd ‘globalistisch’ complot tegen de natiestaat en voor meer controle op burgers.
Aan het bezitten van deze cryptoplaatjes zitten bepaalde privileges verbonden, zoals wijnproeven met Thierry Baudet, filosoferen met Kamerlid Freek Jansen en toegang tot een exclusieve Telegram-groep met FvD-Kamerleden. Maar binnen 24 uur waren de plaatjes alweer offline.
‘Wat een clusterfuck’, zegt BNR-journalist en crypto-deskundige Aäron Louppatty op Twitter. Het was de bedoeling dat er zo’n tweeduizend NFT’s beschikbaar zouden worden, maar tien uur na de lancering stonden er slechts 343 online, met maar tachtig eigenaren.
De floorprice van 0,4 ether (een cryptomunt, 0,4 ether is 1000 euro) zakte uiteindelijk naar 0,038 ether (een kleine 100 euro), en uiteindelijk kwamen er 845 NFT’s online te staan voordat OpenSea besloot om de cryptoplaatjes van Baudet offline te halen.
Louppatty: ‘Waarschijnlijk offline gehaald vanwege het verheerlijken van geweld (want vechtende Baudet met Schwab). De NFT’s bestaan nog wel, alleen zijn ze niet meer te verhandelen via OpenSea, waardoor ze praktisch waardeloos geworden zijn.’
De journalist en cryptodeskundige denkt dat OpenSea een goed besluit heeft genomen, want dit voorkomt meer gedupeerden. ‘Scheelt dat er nog geen 7.000 euro aan volume was. Had potentieel erger kunnen zijn, hadden ze het niet zo amateuristisch opgezet.’
De droom van Baudet, waarin de handel in crypto currency de gecentraliseerde partijen, banken en overheden sloopt is volgens Louppatty een fata morgana gebleken.
 
Over ons
de Kanttekening is een onafhankelijke en emancipatoire mediaorganisatie. Onze kernwaarden zijn: vrij, moedig en inclusief. Lees meer
Over menu
© 2017 de Kanttekening B.V. Alle rechten voorbehouden.
Gebruiksvoorwaarden | Privacy statement | Adverteren & contact
Noodzakelijke cookies zijn absoluut nodig voor het functioneren van de website. De cookies in deze categorie zorgen alleen voor de veiligheid en het functioneren van deze website . Deze cookies bewaren geen persoonlijke gegevens
Deze cookies zijn niet strict noodzakelijk, maar ze helpen de Kanttekening een beter beeld te krijgen van de gebruikers die langskomen en ons aan te passen aan de behoeftes van onze lezers. Hiervoor gebruiken wij tracking cookies. Bij het embedden van elementen vanuit andere websites zullen er door deze sites ook cookies worden gebruikt.

source