Citroën komt met concept car-NFT's voor digitale Citrofielen – Autovisie

Home » Citroën komt met concept car-NFT's voor digitale Citrofielen – Autovisie
Citroën komt met concept car-NFT's voor digitale Citrofielen – Autovisie

Citroën is een merk met een sterke achterban van liefhebbers. Zo maakt de ene Citrofiel een 90 jaar oude showroom na en tovert de andere enthousiasteling zijn Citroën Dyane om tot camper. Voor de moderne verzamelaar biedt Citroën binnenkort wel iets heel bijzonders: digitale conceptcars als NFT.
De term ‘NFT’ zal velen nog niets zeggen. De afkorting staat voor non-fungible token, een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat op de blockchain (een openbare database) van een cryptomunt. (meer uitleg vind je hier).
Citroën gaat voor het NFT-project de samenwerking aan met VeVe, een app waar je NFT’s van bijvoorbeeld Disney, Star Wars en Marvel kunt kopen en verkopen. Wekelijks zijn hier zogeheten ‘drops’ en maak je kans om een NFT te bemachtigen.
Vaak zijn deze digitale objecten binnen een seconde uitverkocht en internet staat vol met tactieken hoe je een NFT bij de drop kunt bemachtigen. Lukt dit niet, dan kan je het object ook via de marketplace kopen en verkopen.
Om NFT’s van bijvoorbeeld Citroën te kunnen kopen op het platform, moet je zogenaamde ‘gems’ aankopen. 1 ‘gem’ staat gelijk aan 1 dollar, maar die kun je vooralsnog niet uit laten betalen. Hier komt – volgens belofte van het platform – volgend jaar verandering in. Met ruim een miljoen actieve gebruikers en 2,6 miljoen verkochte NFT’s groeit het platform enorm, ondanks dat de app nog vol in ontwikkeling is.
Maar wat kan je verwachten van Citroën-NFT’s? Daniel Crother, medeoprichter van VeVe, laat weten dat we digitale concept cars kunnen verwachten. Naar verluidt worden dit digitale 3D-beelden. Bruna Gisquet, onderdirecteur Content en Digital bij Citroën, zegt: “Dit is nog maar het begin, we hebben er alle vertrouwen in dat deze samenwerking in de nabije toekomst zal leiden tot ambitieuze nieuwe projecten.” Naast concept cars van Citroen komen er ook NFT’s van DS Automobiles.
We are pleased to announce a new partnership with renowned French automobile brand @Citroen to bring the company’s first line of concept car NFTs to VeVe digital Collectors! ??
More: https://t.co/maoz0Rh9qB
— VeVe | Digital Collectibles (@veve_official) December 7, 2021

Wanneer de NFT’s op VeVe verschijnen, hoeveel er op de markt komen en welke concept cars het zijn, is nog onduidelijk.
Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.
Log in en lees het complete artikel
Nieuws 28 nov 2021, 12:15
Nieuws Gisteren, 14:00
Nieuws Gisteren, 11:59
Nieuws Gisteren, 11:00
Nieuws Gisteren, 10:00
Nieuws Gisteren, 00:01
Nieuws 19 apr 2022, 17:24
Nieuws 19 apr 2022, 14:59
Nieuws 19 apr 2022, 13:00
Nieuws 19 apr 2022, 10:56
Nieuws 19 apr 2022, 09:34
Nieuws 16 apr 2022, 14:47
© 2022 Autovisie. Alle rechten voorbehouden

source