VS verdenkt Noord-Korea van miljoenenhack nft-game Axie Infinity – Tweakers

Home » VS verdenkt Noord-Korea van miljoenenhack nft-game Axie Infinity – Tweakers
VS verdenkt Noord-Korea van miljoenenhack nft-game Axie Infinity – Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.
De FBI schrijft de aanval op nft-game Axie Infinity toe aan Lazarus Group, staatshackers uit Noord-Korea. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft een ethereumadres aan een lijst met sancties tegen Noord-Korea toegevoegd.
De FBI is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat de diefstal van 625 miljoen dollar via Axie Infinity door de Noord-Koreaanse Lazarus-groepering is gepleegd, meldt Sky Mavis, het Vietnamese bedrijf achter de game. Die melding kwam nadat het Amerikaanse ministerie van Financiën een ethereumadres met de naam Ronin Bridge Exploiter op de sanctielijst tegen het land zette. Dat adres bevat bijna 148.000 ethereum, omgerekend ongeveer 416 miljoen euro.
Axie Infinity is een erg populaire play-to-earngame waarmee gebruikers op ethereum gebaseerde Axie Infinity Shards- en Smoot Love Potions-tokens kunnen verdienen, die ze kunnen laten uitbetalen. Sky Mavis had uit kostenoverwegingen het Ronin Network opgezet om tokens van het ethereumnetwerk te porten, maar de verbinding tussen Ronin en ethereum bleek kwetsbaar waardoor criminelen eind maart voor meer dan 570 miljoen euro aan cryptovaluta konden wegsluizen.
In totaal betrof de diefstal 173.600 ethereum en 25,5 miljoen USDC via twee transacties. De groepering gebruikte vijf gecompromitteerde validator private keys. Sky Mavis is nog bezig aanvullende beveiligingsmaatregelen door te voeren bij de Ronin Bridge. Het bedrijf verwacht de Ronin Bridge eind deze maand weer in gebruik te kunnen nemen.
Axie Infinity
Door Olaf van Miltenburg
Nieuwscoördinator
15-04-2022 • 08:35
86 Linkedin
[Reactie gewijzigd door ilaurensnl op 15 april 2022 08:49]
[Reactie gewijzigd door Armada651 op 15 april 2022 14:34]
[Reactie gewijzigd door disguisedpotato op 15 april 2022 15:25]
[Reactie gewijzigd door Armada651 op 15 april 2022 19:15]
[Reactie gewijzigd door disguisedpotato op 15 april 2022 21:20]
[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 15 april 2022 22:59]
[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 15 april 2022 09:48]
[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 15 april 2022 08:53]
[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 15 april 2022 12:09]
[Reactie gewijzigd door klonic op 15 april 2022 09:48]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True

source