Grootaandeelhouder Elon Musk wil Twitter kopen voor $ 43 miljard – Pure Luxe

Home » Grootaandeelhouder Elon Musk wil Twitter kopen voor $ 43 miljard – Pure Luxe
Grootaandeelhouder Elon Musk wil Twitter kopen voor $ 43 miljard – Pure Luxe

14 april 2022
Scroll down
Enkele dagen geleden liet de 50-jarige Tesla-baas al doorschemeren dat hij geïnteresseerd was in het oprichten van zijn eigen social media-platform en kort daarna werd hij de grootste aandeelhouder van Twitter na een belang van 9,2% (tegen de toenamlige koers staat dat gelijk aan $ 2,89 miljard) te kopen. Echter is dit blijkbaar niet genoeg voor Elon Musk en dus heeft hij laten weten Twitter volledig over te willen nemen.
Musk biedt namelijk $ 54,20 per aandeel, wat neerkomt op een prijs van ruim $ 43 miljard (€ 39,7 miljard). Dat is circa 54% meer zijn dan dat de aandelen waard waren op 28 januari – de laatste dag voordat de SpaceX-oprichter in Twitter begon te beleggen.
Twitter zelf heeft in een verklaring gezegd het bod “zorgvuldig te overwegen.” Eerst moet het ook nog worden besproken met alle aandeelhouders.
I made an offer https://t.co/VvreuPMeLu
— Elon Musk (@elonmusk) April 14, 2022

“Na mijn belegging realiseer ik me dat dit bedrijf niet zal floreren, noch zijn maatschappelijke taak vervult in de huidige vorm. Twitter moet daarom veranderen in een niet-beursgenoteerd bedrijf”, schreef Musk in een brief een dag voor het overnamevoorstel. Hij sloot af met het volgende: “Mijn bod is mijn beste en laatste bod en als het niet wordt aanvaard, zou ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen. Twitter heeft een buitengewoon potentieel. Ik zal het ontgrendelen.”
Met een geschat vermogen (op basis van cijfers van Bloomberg Billionaires Index) is Musk, de rijkste man op aarde, $ 259 miljard waard, dus is de overname zeker mogelijk.
Een andere opmerkelijk gebeurtenis rondom Twitter heeft te maken met een NFT. De Iraanse crypto-ondernemer Sina Estavi kocht vorig jaar de allereerste Tweet die ooit op het social-media platform is geplaatst van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Estavi geloofde bij de aankoop er heilig in dat de NFT exponentieel in waarde zou gaan stijgen en besloot ‘m begin april te veilen.
De vraagprijs werd vastgesteld op $ 48 miljoen, maar het hoogste bod bleef steken op slechts $ 280. Dat is 0,0001 van het bedrag dat hij er zelf voor betaalde. Uiteraard heeft hij het bod niet geaccepteerd, maar hij lijkt er vrede mee te hebben dat hij het voor altijd blijft houden. Op het moment van schrijven is er iets meer op geboden: $ 10.000.
Business & Society
19 april 2022
Business & Society
19 april 2022
Business & Society
19 april 2022
Business & Society
17 april 2022
Business & Society
17 april 2022
Business & Society
15 april 2022
Business & Society
14 april 2022
Business & Society
14 april 2022
Business & Society
14 april 2022
Business & Society
14 april 2022
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media
© Copyright Pure Luxe Media & Events 2022.
Alle rechten voorbehouden.

source