Gerucht: Facebook werkt aan functie voor toegang tot Groups via nft's – Tweakers

Home » Gerucht: Facebook werkt aan functie voor toegang tot Groups via nft's – Tweakers
Gerucht: Facebook werkt aan functie voor toegang tot Groups via nft's – Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.
Meta zou werken aan een functie waarbij gebruikers alleen toegang tot Facebook Groups kunnen krijgen als ze kunnen aantonen over bepaalde nft’s, non-fungible tokens, te beschikken. De functie is onderdeel van een bredere reeks functies rond nft’s op Facebook.
Een pilot voor het delen en posten van nft’s op de Facebook-tijdlijn begint medio mei, schrijft de Financial Times op basis van een intern memo van Meta van vorige week. Daarna volgt de functie om alleen toegang te krijgen tot Facebook Groups met bepaalde nft’s. Ook komt er een pilot om nft’s te minten op het Facebook-platform.
De functies moeten nft’s een plek geven op het Facebook-platform. Op dit moment doet het sociale netwerk niets met die technologie. Nft’s zijn eigendomsbewijzen voor digitale bezittingen. Die eigendomsbewijzen zijn vastgelegd op blockchains. Veel bedrijven zijn bezig met ondersteuning van nft’s. Zo kunnen gebruikers op Twitter zeshoekige avatars krijgen als zij aantonen nft’s te bezitten. Ook Meta-platform Instagram krijgt ondersteuning voor nft’s.
Daarnaast is Meta bezig met het maken van een eigen token, die intern de naam Zuck Bucks heeft gekregen. Dat is een samentrekking van de achternaam van Meta-oprichter Mark Zuckerberg en ‘bucks’, een gangbare Engelse term voor dollars. De tokens zouden geen cryptovaluta zijn, maar in plaats daarvan alleen door Meta geaccepteerde tokens, die het kan uitdelen voor waardevolle posts en die buiten de Meta-platforms geen waarde hebben. Zoiets heeft al eens bestaan in de vorm van Facebook Credits, van 2009 tot 2013.
Door Arnoud Wokke
Redacteur
07-04-2022 • 11:53
89 Linkedin
Business Proces Analist
Expert, Nijkerk
Applicatiemanager
Woonstichting Eigen Haard, Amsterdam
DevOps-engineer
Rijksoverheid, 's-Gravenhage
Deel je skills voor jouw droombaan Meld je aan!
Studiegidsen Informatica
alles op een rij
LinkedIn Informatica
Volg ons online!
BSc Informatica 'Topopleiding 2022'
1e plaats Keuzegids universiteiten
[Reactie gewijzigd door lepel op 7 april 2022 12:08]
[Reactie gewijzigd door matthewk op 7 april 2022 15:05]
[Reactie gewijzigd door mdgf op 7 april 2022 15:51]
[Reactie gewijzigd door XTWarrior op 7 april 2022 12:59]
[Reactie gewijzigd door dehardstyler op 7 april 2022 12:59]
[Reactie gewijzigd door jackolas op 7 april 2022 12:27]
[Reactie gewijzigd door SinergyX op 7 april 2022 12:45]
[Reactie gewijzigd door g_v_rijn op 7 april 2022 13:59]

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn
Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite
Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 – 2022 Hosting door True

source