NFT-markt groeit sterk maar is maar voor een kleine groep winstgevend – Executive Finance

Home » NFT-markt groeit sterk maar is maar voor een kleine groep winstgevend – Executive Finance
NFT-markt groeit sterk maar is maar voor een kleine groep winstgevend – Executive Finance


Inspireert. In finance en management.
Capital
– 9 december 2021

Uit onderzoek van Chainalysis blijkt daarnaast dat de populariteit van NTF’s niet gelinkt is aan één bepaalde regio, maar een echt wereldwijd fenomeen is. De NFT is echter niet alleen rooskleurig: de kans op een grote winstmarge is vooralsnog erg klein.
Weinig winstgevend
Het rapport van Chainalysis toont namelijk dat maar 28,5 procent NFT’s die worden gekocht tijdens het zogenaamde minting-proces met winst worden verkocht. Minting is het proces van het creëren van een NFT door het object of afbeelding aan de Ethereum-blockchain toe te voegen. Het kopen van tweedehands NFT’s en ze daarna doorverkopen geeft vaak betere resultaten. Zo leidt 65,1 procent van deze transacties tot winst.
Investeringsbedragen nemen toe
De eenheden van NFT’s zijn ontworpen om uniek te zijn zijn, in tegenstelling tot traditionele cryptocurrencies waarvan de eenheden bedoeld zijn om uitwisselbaar te zijn. De tokens kunnen worden gekoppeld aan bestanden met media zoals afbeeldingen, video’s en audio, of zelfs in sommige gevallen fysieke objecten. Een groot verschil is dat NFT’s zich veel meer richten op het retail-segment van de cryptomarkt. Met retail-transacties worden bedragen onder de 10.000 dollar bedoeld. Ondanks dat deze ‘maar’ 11 procent van het totale transactievolume in beslag nemen, is dit ver boven het gemiddelde in de totale crpytomarkt. Dit is dan ook de reden dat NFT’s vooral populair geworden zijn bij particuliere beleggers.
Maar grote transacties, met een cryptocurrency waarde van minimaal 10.000 dollar en maximaal 100.000 dollar, komen steeds vaker voor. Begin maart had namelijk 6 procent van de transacties deze waarde, maar dat is sindsdien gestegen naar 19 procent.
De wereld is niet maakbaar en bedrijfsplannen sneuvelen zodra de markt vera…
In het verleden heb ik hele discussies over brutomarge gehad en hoe je die…
Financials worden vaak gezien als het geweten van de organisatie, maar wat…
In groten getale sneden organisaties de afgelopen weken vanwege de oorlog i…
Een investering van 5 miljard euro en daarnaast een reservering van 1,3 mil…


Het belangrijkste nieuws voor u als financial!
Ontvang 2 keer per week onze nieuwsbrief.
 
 
document.getElementById( “ak_js_1” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );
Het belangrijkste nieuws voor u als financial!
Mis niets! Executive Finance is hét platform voor de financial executive in de boardroom. Meld u nu aan en ontvang 2 keer per week onze nieuwsbrief.
document.getElementById( “ak_js_2” ).setAttribute( “value”, ( new Date() ).getTime() );

source