Eerste kledinglijn die NFT-tokens lanceert – Emerce

Home » Eerste kledinglijn die NFT-tokens lanceert – Emerce
Eerste kledinglijn die NFT-tokens lanceert – Emerce

Kanessa claimt de eerste kledinglijn ter wereld te zijn die zogenoemde NFT-tokens lanceert van diverse kunstuitingen van hun sport- en loungekledingcollectie. Een NFT is een Non-Fungible Token: onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat.
De Amsterdamse onderneemster Kanessa Muluneh runt een (sport)kledinglijn voor grote maten en ontwierp eerder de volledige kledinglijn voor American Football speelsters in Nederland. Zij lanceerde eerder in november via Instagram een eigen loungewear-collectie specifiek voor plussize vrouwen.
Kanessa start met 10 tot 30 tokens per maand en breidt dit aantal uit op het moment dat er nieuwe kledingitems worden gelanceerd. Op dit moment geldt dit alleen voor de dameskledinglijn, later zal dit ook van toepassing zijn op een nog te lanceren herencollectie.
Het NFT-certificaat wordt gekoppeld aan een digitaal object (zoals een kunstuiting) en is via blockchain (grootboek) geregistreerd als jouw eigendom.
Met NFT was de onderneemster al bezig voordat dit wereldfaam kreeg. Zo presenteerde ze eerder dit jaar haar digitale kunst met de online introductie van haar African collectie.
De NFT-tokens van de kledinglijn zijn te koop via OpenSea. De betaling verloopt via het digitale betaalmiddel Ethereum.
Foto Facebook
Grappig, ik zat net op de Speld, en dacht even dat het een Speld artikel was….
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
Digitaal bureau Dept lanceert de eerste open source, white-label oplossing voor het opzetten van een zogeheten NFT-marktplaats, gebaseerd op de Algorand blockchain.
Veilinghuis Christie’s houdt volgende week een aantal veilingen van digitale kunst in samenwerking met NFT-marktplaats Opensea.
Veilinghuis Sotheby’s komt met een speciaal platform voor digitale kunstwerken, memes en plaatjes die als non-fungible token (NFT) worden verkocht.
Alle rechten voorbehouden © Emerce

source