Dit zijn de 5 best verkochte digitale NFT-collecties van afgelopen week – Business Insider

Home » Dit zijn de 5 best verkochte digitale NFT-collecties van afgelopen week – Business Insider
Dit zijn de 5 best verkochte digitale NFT-collecties van afgelopen week – Business Insider

Secties
Edities
Specials
Over Business Insider
Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site vindt plaats onder Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren
Foto: CryptoPunksRokas Tenys

De explosieve groei van cryptovaluta van de afgelopen twee jaar stuwde een afgeleide markt naar recordhoogte: de handel in digitale verzamelobjecten, bekend als NFT’s (non-fungible tokens). Het gaat hier om digitale objecten die via speciale eigendomscertificaten worden vastgelegd op het logboek van een cryptoplatform (de blockchain).
In feite brak de NFT als concept pas echt door in 2021. Met een totaal verkoopvolume van omgerekend meer dan 12 miljard euro hebben makers, beleggers en ondernemers zich op deze markt gestort.
NFT’s gebruiken blockchaintechnologie om een digitaal eigendomsregister bij te houden, vergelijkbaar met cryptovaluta. Ze werden voor het eerst gelanceerd op het platform Ethereum, dezelfde blockchain die de cryptomunt ether ondersteunt. De meeste NFT’s kunnen nog steeds alleen worden gekocht met ether.
Alleen al in de afgelopen week bereikte de verkoop van NFT’s omgerekend 282 miljoen euro, blijkt uit gegevens van NonFungible.com.
Insider maakte een overzicht van de vijf best verkochte NFT-collecties van de afgelopen week, volgens NonFungible.
7-daags verkoopvolume: 6,4 miljoen euro
Aantal verkopen: 212
Hoogste individuele verkoopprijs: 129.213 euro
Uitleg: “Cool Cats zijn een verzameling van programmatisch, willekeurig gegenereerde NFT’s op de Ethereum-blockchain. De eerste generatie bestaat uit 10.000 willekeurig samengestelde katten met meer dan 300.000 totale opties. Cool Cats kunnen een verscheidenheid aan outfits, gezichten en kleuren hebben – alle katten zijn cool, maar katten met een complete outfit zijn het coolst.”
7-daag verkoopvolume: 15,7 miljoen euro
Aantal verkopen: 1.238
Hoogste individuele verkoopprijs: 216.726 euro
Uitleg: “De Sandbox is een metaverse-platform waar gebruikers hun omgeving zelf kunnen vormgeven door transacties te doen met anderen en bedrijvigheden te ontwikkelen.”
7-daags verkoopvolume: 19,1 miljoen euro
Aantal verkopen: 7.522
Hoogste individuele verkoopprijs: 970.000 euro
Uitleg: “Een winkel voor echt programmeerbare en on-demand generatieve kunstwerken die direct zijn opgeslagen op de Ethereum-blockchain.”
7-daags verkoopvolume: 43,9 miljoen euro
Aantal verkopen: 164
Hoogste individuele verkoopprijs: 1,06 miljoen euro
Uitleg: “10.000 unieke verzamelbare karakters met bewijs van eigendom opgeslagen op de Ethereum-blockchain. Het project dat de moderne CryptoArt beweging inspireerde.”
7-daags verkoopvolume: 92,2 miljoen euro
Aantal verkopen: 2.111
Hoogste individuele verkoopprijs: 1,4 miljoen euro
Uitleg: “Bored Ape Yacht Club is een verzameling van 10.000 Bored Ape NFT’s, unieke digitale verzamelobjecten die bestaan op de Ethereum-blockchain. Een Bored Ape is tevens een Yacht Club lidmaatschapskaart en geeft toegang tot ledenvoordelen.”
Copyright © 2021 Business Insider Nederland. Alle rechten voorbehouden. Registratie of gebruik van deze site vindt plaats onder Algemene Voorwaarden en Privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Cookie-overzicht | Adverteren

source