Top 5: Dit zijn de allerduurste NFT’s ooit (of in ieder geval tot volgende week) – BTC Nieuws

Home » Top 5: Dit zijn de allerduurste NFT’s ooit (of in ieder geval tot volgende week) – BTC Nieuws
Top 5: Dit zijn de allerduurste NFT’s ooit (of in ieder geval tot volgende week) – BTC Nieuws

btc = €
Powered by BTC Direct
Als je een beetje met crypto bezig bent, dan heb je ongetwijfeld weleens van NFTs gehoord. De afkorting NFT staat voor non-fungible token en betekent dat het gaat om een niet inwisselbare, unieke token op de blockchain. Bijvoorbeeld een token die het eigendom van een kunstwerk vertegenwoordigt. Precies dit soort tokens is momenteel enorm populair en gaan soms voor ongekende bedragen onder de virtuele veilingshamer.
Steeds meer NFTs springen over de koers van 1 miljoen euro heen en één specifieke NFT is zelfs voor meer dan 50 miljoen euro verkocht. Wat we precies van NFTs moeten vinden en of het op de lange termijn een blijvertje is weet niemand, maar dat er nu veel geld in omgaat is zeker. Het aantal Google zoekopdrachten voor NFTs staat op een hoogtepunt en marktplaatsen als OpenSea, Nifty en Gateway draaien overuren. De hype is gaande, tijd om de 5 duurste NFTs eens nader onder de loep te nemen.
Het record voor de duurste NFT die ooit verkocht is staat op naam van internetkunstenaar Mike Winkelmann die werkt onder de naam “Beeple”. Winkelmann verkocht een collage van 5000 van zijn kunstwerken als NFT voor het recordbedrag van 58,2 miljoen euro.

Het werk werd gekocht door Vignesh “Metakovan” Sundaresan, die in eerste instantie pseudoniem wenste te blijven. Later besloot hij toch zijn identiteit te onthullen. Zijn reden om dit te doen was om Indiase mensen te laten zien dat zij ook voorlopers kunnen zijn en dat crypto de potentie heeft om de wereld een stukje gelijker te maken.
Het op één na hoogste bod op het werk van Beeple werd uitgebracht door niemand minder dan Justin Sun, de oprichter van Tron. Die iets meer dan 50 miljoen euro voor het werk overhad. Ook geen misselijk bedrag voor het kopen van een digitale afbeelding.
Het verschil tussen de nummer 1 en 2 op de lijst is flink als het gaat om de bedragen, maar dat maakt de verkoopprijs van 9,91 miljoen nog niet minder indrukwekkend. We kunnen maar beter gewend raken aan de gepixelde CryptoPunks die steeds vaker als profielfoto op social mediaplatforms verschijnen.

Het gaat wat de CryptoPunks om een set van 10.000 unieke digitale karakters die op willekeurige wijze zijn gegenereerd. De Punks bestaan al sinds 2017 en zijn één van de eerste NFTs die ooit op Ethereum gelanceerd zijn. Waar ze in eerste instantie vooral gratis zijn weggegeven, hebben een aantal Punks inmiddels een ongekende waarde gekregen.
Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ook plek 3 in de top 5 wordt ingenomen door een CryptoPunk. Deze is in maart 2021 voor 4.200 ether onder de digitale veilingshamer gegaan, op dat moment goed voor een bedrag van ongeveer 6,35 miljoen euro.

Wat deze Punk bijzonder maakt is dat het één van de 9 zogenaamde “alien” CryptoPunks is en dat #7804 drie accessoires heeft. Een pet, een zonnebril en een pijp. Daarnaast is het schijnbaar de enige alien CryptoPunk die een pijp of een pet heeft, wat de Punk uniek maakt en veel waarde heeft.
Het blijft miljoenen regenen voor de CryptoPunks, want ook op plek 4 is een Punk terug te vinden. Ditmaal gaat het wederom om een alien Punk met een zweetband die ook voor welgeteld 4.200 ether verkocht is, een bedrag van 6,3 miljoen euro. Je zou het maar even op je rekening krijgen.

Op plek 5 van de top 5 staat ditmaal geen CryptoPunk, maar gaat het om een ander werk van Beeple. CROSSROAD is een politiek getint kunstwerk dat zich tegen de voormalig Amerikaans president Donald Trump uitspreekt. Het kunstwerk laat een vergrote versie van een naakte Trump zien met allerlei negatieve leuzen op zijn lichaam. Het kunstwerk was echter niet altijd zo. Het kunstwerk is namelijk ontworpen om te veranderen op basis van de uitslag van de verkiezingen van 2020. Als Trump had gewonnen, dan was het idee van Beeple om hem uit een vuurzee te laten lopen met een kroon op zijn hoofd. Trump heeft niet gewonnen, maar Beeple wel, want dit kunstwerk ging voor 5,59 miljoen euro over de toonbank.
Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.
Bezoek mijn Linkedin
Sorry, the comment form is closed at this time.
btc = €
Powered by BTC Direct
•     Wat is blockchain?
•     Wat is bitcoin?
•     Wat is een bitcoin wallet?
•     Hoe koop ik bitcoin?
•     Hoe verkoop ik bitcoin?
•     Hoe lang duurt een transactie?
•     Bitcoin koers
•     Bitcoin minen
•     Meer achtergrondinformatie
 
           •    Organisatie
           •    Redactie
           •    Contact
           •    Tip redactie
           •    Vacatures
           •    Webshop
           •    Vouchercode BLOX
           •    Vouchercode BTC Direct
 
Wijchenseweg 102
6538 SX Nijmegen

nieuws.btcdirect.eu
nieuws@btcdirect.eu

De informatie in onze artikelen is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot aan- of verkopen van cryptocurrencies.
Het handelen in digitale valuta brengt een significant risico met zich mee en is op eigen risico.

Copyright 2013-2022 | BTCDirect.eu

source