NFT van notities McCartney voor Hey Jude geveild voor ruim 67.000 euro – NU.nl

Home » NFT van notities McCartney voor Hey Jude geveild voor ruim 67.000 euro – NU.nl
NFT van notities McCartney voor Hey Jude geveild voor ruim 67.000 euro – NU.nl

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?
Een NFT van de aantekeningen van Paul McCartney voor Hey Jude, het iconische nummer van The Beatles, heeft maandag bij een veiling 76.800 dollar (meer dan 67.000 euro) opgeleverd.
De NFT van McCartneys notities was het belangrijkste object bij de veiling, die was georganiseerd door Julian Lennon en het Amerikaanse veilinghuis Julien’s Auctions.
De zoon van de in 1980 vermoorde Beatles-zanger John Lennon verkocht een aantal NFT’s van objecten uit de collectie van zijn vader. Naast de aantekeningen verkocht hij ook NFT’s van een oude jas van de film Magical Mystery Tour en van een cape die John Lennon droeg in de film Help!
Een NFT, een non-fungible token, is een niet-inwisselbaar digitaal bestand, dat als uniek bewijs geldt voor het eigendom ervan. Een deel van de veilingopbrengst gaat naar de White Feather Foundation, een organisatie die in 2007 werd opgericht door Julian Lennon om te werken aan de oplossing van milieu- en humanitaire problemen.
©2022 DPG Media B.V. – alle rechten voorbehouden.

Laat los om te beginnen met uploaden
Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden

source