Hier is de eerste draagbare NFT en die komt uit Nederland – Manners Magazine

Home » Hier is de eerste draagbare NFT en die komt uit Nederland – Manners Magazine
Hier is de eerste draagbare NFT en die komt uit Nederland – Manners Magazine

Luxe fashion-platform Winkelstraat.nl introduceert als eerste in Nederland een draagbare NFT. Waar ‘non-fungible tokens’ normaal alleen iets zijn wat mensen digitaal bezitten, is het digitale kunstwerk nu gekoppeld aan een exclusief T-shirt.
Als het goed is weet je inmiddels wast een NFT is. Juist, een non-fungible token. Oftewel een niet-vervangbare token, die wordt ondersteund door blockchain-technologie. Aan het unieke stukje code is een een digitaal werk is gekoppeld en je kunt het zien als crypto-kunst. Als bezitter heb je het alleenrecht. Kunstenaar Beeple verdiende bijvoorbeeld 63,9 miljoen dollar met deze simpele JPG-collage.
De kunst op de ‘NFT(EE)’ is ontworpen door Gab Bois. Het 24-jarige designtalent werkte eerder al samen met onder meer Nike, Balenciaga en Marc Jacobs. Naast het exclusieve NFT-exemplaar lanceert Winkelstraat.nl ook een collectie gelimiteerde T-shirts met een speciale AR-filter waarmee de digitale kunst van Gab Bois tot leven komt. Het digitale kunstwerk NFT(EE) #001 is nu beschikbaar via de marktplaats Opensea.
Exclusiviteit en one-of-a-kind designerkleding domineren de trends binnen de luxe fashion. Niet gek dus dat non-fungible token’s (NFT) in korte tijd een razend populair fenomeen zijn geworden bij de luxe modehuizen. Zo veilden Gucci, Louis Vuitton en Burberry bijvoorbeeld al collecties met NFT’s voor tienduizenden dollars per stuk. Er zijn dan ook hoge verwachtingen dat fashion items met unieke tokens alleen maar in waarde toe zullen nemen.
Voor het design van de NFT sloeg Winkelstraat.nl de handen ineen met kunstenares Gab Bois. Bois transformeert alledaagse voorwerpen in satirische kunst.

Zo is op NFT(EE) #001 het menselijk lichaam op een anatomische manier geïllustreerd. Gab Bois gebruikte groenten en fruit als visuele metafoor om de duizenden moleculen in het menselijk lichaam af te beelden. De NFT is een uniek exemplaar en wordt geveild met t-shirt en AR-filter. Het kunstwerk komt tot leven als het logo op het t-shirt met een telefooncamera wordt gescand. Bieden op het exclusieve werk kan via de marktplaats OpenSea.
Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.
Geld & Carrière 14 apr 2022, 13:29
Crypto 8 mrt 2022, 10:24
Crypto 4 mrt 2022, 09:39
Geld & Carrière 24 feb 2022, 12:08
Crypto 22 feb 2022, 16:47
Crypto 14 feb 2022, 14:14
Crypto 11 feb 2022, 17:54
Crypto 7 feb 2022, 08:59
Crypto 2 feb 2022, 14:55
Crypto 26 jan 2022, 14:48
Crypto 26 jan 2022, 12:29
Crypto 9 jan 2022, 11:39
© 2022 Manners Magazine. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta

source