Crypto-criticus blies Lamborghini Huracan op voor NFT-veiling – Autobahn

Home » Crypto-criticus blies Lamborghini Huracan op voor NFT-veiling – Autobahn
Crypto-criticus blies Lamborghini Huracan op voor NFT-veiling – Autobahn

NFT's (non-fungible tokens) zijn helemaal hot. Via blockchain-technologie kun je het exclusieve eigendom verwerven van een foto, video of audiobestand. Deze kun je vervolgens weer verhandelen.
De cynische uitleg van het fenomeen is dat hippe handelaren honderdduizenden euro's betalen voor een specifieke variatie van een doodsimpele afbeelding. The Bored Ape Yacht Club is hiervan het meest prominente voorbeeld. De 10.000 afbeeldingen van de verveelde apen kunnen per stuk zomaar $300.000 kosten.
Volgens een kunstenaar onder het pseudoniem Shl0ms is die hele NFT-business de grootste onzin. Er moest een punt gemaakt worden tegen de holle hebzucht en het driftige kortetermijndenken van de gehele cryptowereld, zo stelde de artiest tegenover Fortune.
Shl0ms' oplossing lijkt echter recht uit Austin Powers te komen: de artiest gaat namelijk een eigen NFT-veiling houden.
?/?

??????????? $CAR:

??? ??????????? ?????? ?????????
?? ? ????????? ??????????? ???????

???? ????????? ??????? +
??????? ???? ??.??.?? ➞ https://t.co/AV6YAO4wlP
͏ pic.twitter.com/wRIFP2M4kp
Het onderwerp van de veiling is 888 roterende fragmenten van een video waarin een Lamborghini Huracan aan stukken geblazen wordt. Elk fragment focust zich op een specifiek onderdeel van de supercar. Shl0ms heeft de video niet zomaar ergens geleend, maar organiseerde persoonlijk de vernietiging van de arme Lambo.
Met precies geplaatste explosieven en grondig testwerk werd de auto zo opgeblazen dat er grote onderdelen in de rondte vlogen. Onder de aanduiding $CAR worden de fragmenten voor een beginbedrag van 0.1 etherium (€23) te veil aangeboden.
Zelf een NFT-veiling doen in protest tegen NFT's is op z'n zachtst gezegd nogal tegenstrijdig. Shl0ms ziet dat echter heel anders. Er wordt volgens de artiest namelijk niets verdiend aan de veiling.
Alle opbrengsten zullen naar openbare kunstprogramma's gaan. Zo geeft Shl0ms het geld weer terug aan de gemeenschap, al kon Fortune echter niet bevestigen of dit daadwerkelijk het geval was. Pas aan het einde van de veiling later vandaag zal duidelijk worden waar de opbrengst gedoneerd zal worden.

source