Blogger waarschuwt voor dubieuze NFT-projecten van Vasco Rouw – Emerce

Home » Blogger waarschuwt voor dubieuze NFT-projecten van Vasco Rouw – Emerce
Blogger waarschuwt voor dubieuze NFT-projecten van Vasco Rouw – Emerce

Een blogger genaamd Fisto, beheerder op het Discord-kanaal van de NFT-collectie Strong Ape Club, waarschuwt op Medium voor dubieuze NFT projecten van game-ondernemer Vasco Rouw. Rouw kwam vorig jaar in het nieuws vanwege het mislukte cryptoproject XPOSE.
Bij Xpose Protocol gingen miljoenen euro’s in rook op. Na de lancering van de altcoin, een alternatieve cryptomunt, in mei 2021 bedroeg de totale waarde nog een kleine 120 miljoen euro.
Voor de promotie van de munt werden klinkende namen aangetrokken, onder wie topschaatser Kjeld Nuis, toen nog Ajax directeur Marc Overmars en profvoetballer Ivan Rakitić.
De oprichters hielden zich schuil, er was aanvankelijk geen white paper met plannen voor de lange termijn en er verschenen vrijwel meteen cynische commentaren. Rouw bleef volhouden dat hij slechts adviseur was. Het project stierf najaar 2021 een stille dood.
Met de alsmaar oplopende bedragen die voor NFT’s oftewel digitale eigendomsrechten worden geboden, meestal gerelateerd aan digitale kunst, lijken Rouw en zijn medewerkers nieuwe kansen te ruiken.
Rouw zou diverse verdachte projecten hebben opgezet, waar verschillende mensen bij zijn betrokken, waaronder Rouw’s vriendin Tamara Weeda en rapper Boef.
Rouw en Boef zijn eigenaar van The Millionaires Club, die hun leden voor een vast bedrag leren hoe ze financieel onafhankelijk kunnen worden.
Volgens Fristo lijken de projecten toch vooral rug pulls, een NFT term voor piramidespel, waarbij een klein groepje mensen een bepaald project promoot om er vervolgens op tijd uit te stappen. Tienduizenden mensen zouden in deze projecten hebben geïnvesteerd. Weinigen maakten winst, de meesten van hen verloren hun hele investering.

Ook een goede podcast over verschenen begin dit jaar: crypto cowboys
Echt alles wat zon gozer aanraakt is verdacht. Je zou hopen dat anno 2022 men snapte dat personen die voor geld je gaan uitleggen hoe jij als joe blow slapend rijk kan worden als levensgevaarlijk worden beschouwd en je zou ook hopen dat de AFM inmiddels de middelen had gekregen om bij deze praktijken snoeihard in te grijpen, en bij Vasco eens wat autos op te halen met zon mooie afgepakt! Sticker erop.
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
Ook in 2021 steeg en daalde de Bitcoin als een jojo die maar niet tot rust wilde komen, maar 2021 werd toch vooral het jaar van de altcoins. De…
Het is woensdag stil gebleven in het Telegram-kanaal van Xpose Protocol. Daar zou de nieuwe strategie voor de komende tijd uit de doeken worden gedaan.
Het team achter de token Xpose heeft aangekondigd dat ze half december de strategie voor de komende tijd gaan toelichten. Het team spreekt via Telegram berichten tegen dat het…
Alle rechten voorbehouden © Emerce

source